VIDEO Mircea Dinescu, despre cartea lui Ciucă: care e cea mai impresionantă mărturisire

Mircea Dinescu, invitat Puterea Știrilor 09.09

Duminică, Nicolae Ciucă și-a lansat cartea „În slujba țării” în emisiunea lui Mircea Dinescu de la Prima TV. O poveste autobiografică, o descriere a copilăriei și tinereții sale în Oltenia, o carte despre omul așa cum nu l-am cunoscut până acum, a afirmat Mircea Dinescu, invitat în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.

În carte nu regăsim, așa cum ne-am aștepta, un prim-ministru conștiincios, care nu se ceartă cu partenerul lui de guvernare, deși acesta se dă mare uneori, nu protestează când Iohannis, în câteva rânduri, a sărit calul pe care nu știe să-l călărească, a mai spus Dinescu. Te aștepți să fie o carte plină de lozinci, însă găsești niște pagini despre primii săi idoli.

„A avut noroc să aibă străbunică, bunică, mamă, soră. Și atunci toată această poveste legată de biografia lui dintr-un sat oltenesc e legată de puterea și de zeitățile casei oltenești – femeile. (…) Femeia olteancă duce în spinare casa. Dacă vreți, adevăratul stâlp al casei nu e bărbatul ci femeia”, a adăugat poetul. N. Ciucă este un om care are sentimentul pământului de de unde a plecat. Pentru că eu am avut revelația, stând de vorbă, că nu mi-a vorbit despre armată, ci despre cum s-a îndrăgostit de soția lui care era la un liceu pe când el era elev la școala militară. (…) Asta i-a marcat existența pur și simplu pentru că e genul de om care și după 25, 30 de ani de căsătorie vorbește cu emoție despre acea poveste și pare la fel de îndrăgostit”, a explicat Mircea Dinescu.

Cea mai impresionantă mărturisire, spune acesta, este admirația autorului pentru străbunica lui, care a reușit să-și întrețină familia pe vremea comunismului datorită unei vii care se afla pe un teren prea departe de cel al CAP-ului.

„Îi descrie hărnicia, înțelepciunea, umorul. Când stai de vorbă cu un general, te aștepți să vorbească despre faptele lui de vitejie, despre cât i-a plăcut armata, despre cât a tropăit acolo… Ei bine, nu”, a subliniat Mircea Dinescu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: