VIDEO Mircea Geoană, un președinte de 5000 de euro. Scandalul pe care îl vrea uitat

Mircea Geoană, sursa foto: Facebook

În politica românească, orice este posibil, chiar și când vine vorba de negocieri în stilul „Lăsați banii la ușă”. Mircea Geoană, fostul lider PSD și aspirant al fotoliului de la Cotroceni, a fost surprins într-o scenă care ar face orice regizor de telenovele gelos: primirea a 5000 de euro de la Ana Birchall.

Înregistrarea video, care pare să fie făcută cu un telefon Nokia din anii de glorie ai lui Geoană, arată cum Ana Birchall îi oferă lui Geoană 5.000 de euro, bani pe care aspirantul la Cotroceni se întinde bucuros să îi ia.

Livrarea banilor a avut loc în biroul lui Geoană, din Kiseleff, la scurtă vreme după ce acesta avusese o întâlnire oficială cu o delegație străină, în cadru apărând și secretara acestuia, potrivit flux24.ro

„O modestă contribuție la campania electorală a partidului”, spune Birchall. Ea pomenește și de un fotoliu parlamentar, totodată. Birchall se scuză, în două rînduri, pentru faptul că nu a avut și un plic pentru a pune banii, pe care Geoană îi ia și îi bagă în buzunar. 5.000 de euro, trebuie spus, reprezintă mult mai puțin decît permite legea unei persoane fizice să doneze unui partid.

Discuția dintre Ana Birchall și Mircea Geoană:

Ana Birchall: Eu am aici 5.000 de euro. Contribuția mea la campanie.

Mircea Geoană: Ok.

Ana Birchall: Dar, mă rog, vă ajută pe dumneavoastră acuma, dar asta-i contribuția mea în pregătirea unui loc eligibil pentru mine. Îmi cer scuze că sunt așa, eu am crezut că am și eu…”.

Ce spunea Birchall despre banii dați lui Geoană

Ulterior, Ana Birchall a recunoscut pe blogul ei ca i-a dat 5.000 de euro lui Geoană, dar a precizat că nu ea a făcut înregistrarea.

„M-au sunat mai multi jurnalisti care mi-au spus ca din nou se incearca discreditarea si defaimarea mea prin aruncarea pe piata a unei casete interpretata altfel decat au stat lucrurile in realitate. Fata de toate acestea fac urmatoarele precizari: 1. A existat o donatie din partea mea explicit destinata pentru campania electorala a partidului din dorinta castigarii a cat mai multor procente, procente care asigurau cat mai multe locuri eligible, locuri eligibile pentru care ma pregateam si candidam si eu in competitia interna din partid. 2. Aceasta suma constituie o donatie absolut legala in cuantumul permis de lege. 3. Orice alte speculatii pe acest subiect sunt tendentioase si neconforme cu realitatea. 4. Precizez ca toate sumele donate catre PSD au fost legal inregistrate si publicate in Monitorul Oficial. 5. Tuturor celor care cred ca ma vor elimina din politica prin asemenea manipulari mafioto comuniste si prin astfel de speculatii scoase din context care nu au nicio legatura cu realitate le mai spun inca odata: Va inselati dragi tovarasi!’, afirma atunci Ana Birchall, pe blogul ei personal.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: