VIDEO Momentul care va decide soarta alianței PNL-PSD. Alexandru Muraru: Asta se va întâmpla!

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Rezultatul alegerilor europarlamentare și locale din 9 iunie va decide și soarta coaliției de guvernare PNL-PSD, spune liberalul Alexandru Muraru. Invitat la Puterea Știrilor, președintele PNL Iași a susținut că inclusiv proiectul legat de alegerile prezidențiale se va decide în funcție de rezultatele din 9 iunie.

„De rezultatele pe care le vom obține la alegerile din iunie, se va decide continuarea sau  continuarea cestei alianțe PNL-PSD. Se va decide inclusiv proiectul comun de guvernare și inclusiv proiectul legat de alegerile prezidențiale. Cu siguranță, și se vede și pe fotografia sondajelor de opinie, nici după data de 8 decembrie nu se întrevăd schimbări majore. PSD și PNL sunt cele mai mari partide democratice. PSD domină partea stângă a eșichierului politic, PNL partea dreaptă, ca să nu mai coborâm înspre administrația publică locală, unde din 3100 de unități administrativ-teritoriale, PSD are 1500 de primării, noi aproape 1300, UDMR, 198, USR aveau 48 de primării, dar vă spun sincer, nu cred că mai au 10, adică acele municipii mari pe care le câștigaseră în 2020. Bacău, Brașov, Timișoara, cele două sectoare și Alba Iulia care între timp au pierdut-o pentru că primarul s-a alăturat PNL.

Deci, dacă ne uităm și pe spre administrația publică locală, care în definitiv este cea mai apropiată de cetățean și care ține viața politică în comunități, această alianță dintre PNL și PSD este nu doar singura posibilă, dar și singura care, repet, poate fi imaginată după 2024”, a declarat Alexandru Muraru, la Puterea Știrilor.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL