Skip to content
Externe

VIDEO Momentul în care Putin își ia adio de la ultimul președinte al URSS: Liderul de la Kremlin nu va participa la funeraliile lui Mihail Gorbaciov

realitatea.md

Presa de stat din Rusia a publicat imagini cu momentul în care Putin își ia rămas bun de la Gorbaciov. În mijlocul unei săli mari a fost amplasat sicriul cu ultimul lider sovietic.

Conform secretarului de presă al Președinției ruse, Dmitrii Peskov, actualul șef de stat rus i-a spus adio lui Gorbaciov la Spitalul Clinic Central din Moscova. Lângă sicriu a fost amplasat și un portret al primului și ultimului președinte sovietic, informează realitatea.md

Imagini cu potențial impact emoțional

Șeful de la Kremlin va lipsi de la ceremonia funerară. Potrivit lui Peskov, acesta are un program încărcat și a plecat pe 1 septembrie în regiunea Kaliningrad.

Mihail Gorbaciov, care a încheiat Războiul Rece fără vărsare de sânge, dar nu a reușit să împiedice destrămarea Uniunii Sovietice, a încetat din viață marți, la vârsta de 91 de ani.

Foarte respectat în străinătate, a primit laude de la personalități din întreaga lume și Premiul Nobel pentru Pace în 1990, pentru rolul său în încheierea confruntării Est-Vest din secolul trecut.

În Rusia, în schimb, este un personaj controversat. El a fost cel care a dat șansa libertății de exprimare, dar tot el a fost în mare măsură responsabil pentru destrămarea imperiului sovietic și pentru anii de șoc economic care au urmat. Mulți ruși nu l-au iertat niciodată pe Gorbaciov, considerând că scăderea nivelului lor de trai a fost un preț prea mare de plătit pentru democrație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *