VIDEO Muraru (PNL): China beneficiază de suportul unor grupuri netransparente din instituțiile publice românești

Prezent în studioul Puterea Știrilor, Alexandru Muraru, deputat PNL, a comentat atacul unui grup de hackeri susținut de China. Cătălin Teniță de la Reper, Pavel Popescu și Alexandru Muraru de la PNL au fost vizați în urma unor afirmații critice la adresa regimului chinez. Potrivit specialiștilor, grupul chinez acționa la nvel global pentru a aduna date despre guverne, politicieni și alegători.

„Da, este o investigație în desfășurare în momentul de față, cu autoritățile americane și autoritățile române. Multe detalii nu pot da, fiind sub această investigație ca victimă, ca parte vătămată. Cert este că China continuă, prin instituțiile sale nedemocratice și prin serviciile sale secrete, să fie foarte prezentă în România. Beneficiază, din păcate, de suportul unor grupuri netransparente din instituțiile publice românești. China, care sigur, pe lângă faptul că este o mare putere și o mare civilizație, este, în momentul de față, unul dintre cele mai violente regimuri totalitare ale lumii, care invadează viața civilă, care nu respectă drepturile omului, care încearcă în primul rând să impună țărilor care nu au această ideologie comunistă să adopte valorile chinezești care violează drepturi fundamentale, dreptul la corespondență, dreptul la liberă exprimare”, a afirmat liberalul.

Alexandru Muraru este copreședinte În România al Alianței Interparlamentare pentru China, un grup internațional de parlamentari care analizează modul în care democrațiile se raportează la regimul de la Beijing.

„Asta arată că am luat foarte în serios această misiune. Vorbesc public despre aceste lucruri. Noi, în definitiv, nu facem altceva decât să monitorizăm ceea ce face China în statele noastre. Suntem peste 400 de parlamentari din întreaga lume. Gândiți-vă că numai în Parlamentul britanic avem peste 60 de colegi care sunt membri acestei organizații internaționale și sigur că aceasta este, dacă vreți, dovada că ceea ce facem noi facem bine. Un stat care intervine în corespondență prin serviciile sale de informații ale unor parlamentari din alte state este un stat nedemocratic și care trebuie monitorizat atent”, a explicat deputatul.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: