Skip to content
Politică

VIDEO. Nazare demască planul ascuns al lui Cîţu. Ce se ascunde de fapt în spatele demiterii sale

psnews.ro

Alexandru Nazare, ministru demis al Finanţelor, a mărturisit public că de la începutul lunii martie nu a mai avut nicio discuţie faţă în faţă cu premierul Cîţu, exceptând şedinţele de guvern, lucru total neobişnuit pentru relaţia dintre prim-ministru şi un ministru de Finanţe.

Am primit un telefon de la premier marţi. M-am bucurat foarte mult că am ocazia să discutăm faţă în faţă, pentru că din primele zile ale lunii martie nu am mai avut această ocazie. Am încercat, am comunicat, am transmis adrese, am încercat să găsesc alte căi. Am fost la discuţie, premierul mi-a solicitat demisia, am încercat să prezint rezultatele pentru care cred că activitatea ministerului este bună, indicatorii macroeconomici şi faptul că din toate punctele de vedere activitatea ministerului nu ar reclama o astfel de decizie.

Premierul mi-a spus că nu am alte opţiuni, demisie sau remaniere. Aceasta a fost discuţia. Mi-am dat seama că nu am cum să iau o decizie pentru că a doua zi pregăteam emisiunea de eurobonduri. Premierul şi în cursul zilei de ieri mi-a dat mesaje că aştepta demisia. După care i-am dat un mesaj în care i-am spus că nu am niciun motiv să-mi dau demisia, mai ales că domnia sa în fiecare conferinţă a lăudat activitatea noastră„, a declarat Nazare joi seara la Antena 3.

Ministrul demis a explicat că a avut unele semnale referitoare la remaniere încă din luna mai. „Pe 21 mai au apărut pe surse semnale că o să-mi fie cerută remanierea. Am avut o discuţie cu premierul, ne-am întâlnit în lift şi mi-a spus că nu, să nu cred aşa ceva. La coaliţie am spus că dacă sunt probleme, dacă sunt lucruri pe care pot să le îndrept, sunt dispus să discutăm„, a explicat Nazare.

Alexandru Nazare dezvăluie şi că l-a refuzat pe Cîţu când premierul i-a cerut să-l susţină public în campania din PNL. „Am primit un telefon pe 27 mai, înainte de prezentarea candidaturii premierului la preşedinţia PNL. M-a invitat să particip la eveniment. Am cântărit foarte bine. Era exact săptămâna în care apărusele sursele cu remanierea. I-am spus premierului că prefer să am o poziţie de neutralitate şi prefer să nu implic ministerul în lupta politică din partid.

Consider că un astfel de mesaj transmis de PNL este o atitudine înţeleaptă. I-am urat succes în acest demers, dar i-am spus că nu pot participa. Este posibil să fie motivul. Coroborez şi cu discuţia de azi, când mi-a spus că nu este vorba despre rezultate, ci de echipă„, a mai declarat Nazare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *