VIDEO Nelu Tătaru: Nu mai fac politică. Am știut că sunt urmărit

Foto PS News

Fostul ministru PNL al Sănătăţii, Nelu Tătaru, întrebat luni 14.10 a.c. de PS News, înaintea ședinței Comisiei Juridice din Parlament, dacă va mai rămâne în politică după această anchetă, indiferent care va fi rezultatul, a spus un categoric: NU.

În acest moment vă rog să mă credeți că nu politică mă interesează. În acest moment sunt omul pe care bănuiesc că nu îl știați până în 2020 și l-ați aflat acum. Sunteți și dumneavoastră surprinși de ceea ce ați regăsit în mine, în acest moment, în condițiile în care și eu sunt surprins de ceea ce au putut să facă în aceste zile și în ce condiții să ajungi la o cădere a demnității în acest moment. Să aflii de la televizor sau din presă despre un dosar al tău(…). Nu mai fac politică.(…).

Tătaru a negat informaţia că s-au găsit în biroul său găini, ouă şi raţe, aşa cum spun procurorii DNA și a precizat că nimeni din partidul condus de Nicolae Ciucă nu a vorbit cu el înainte să fie exclus de la șefia PNL Vaslui.

„Nu am primit niciun ban. Nu am atins niciun ban. Ieri am văzut prima dată sau au văzut prima dată dosarul şi vă vor da datele tehnice din dosar. Nu, n-am atins niciun ban. Au fost nişte provocări, dar vă vor spune...”, a declarat Nelu Tătaru, înaintea votului pentru ridicarea imunități.

Fostul ministru al Sănătății a declarat jurnaliștilor că avea informații că este urmărit de către procurorii DNA. Avocații săi au spus că „rezultă și din dosar că este urmărit, că sunt colaboratori în spital. Au venit oameni și au spus ca în spital sunt oameni cu ochi albaștri”.

„Erau informații, cunoșteam. Simțeam, dar nu știam, nu-i vedeam. Vreau doar adevărul. Am știut că sunt urmărit de când au apărut discuțiile despre dosarele din pandemie”, a declarat Nelu Tătaru.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat luni, 14.10 a.c.,  aviz favorabil solicitarii DNA de încuviinţare a percheziţiei informatice şi domiciliare în cazul deputatului PNL Nelu Tătaru, acuzat de luare de mită.

Nelu Tătaru, urmărit penal de DNA pentru luare de mită

Direcția Națională Anticorupție a anunțat pe 10 octombrie că fostul ministru PNL al Sănătății, Nelu Tătaru, este urmărit penal pentru luare de mită și are calitatea de suspect. Imediat, la propunerea lui Nicolae Ciucă, Tătaru a fost demis de la conducerea PNL Vaslui şi nu va mai participa nici la alegerile parlamentare pe listele liberalilor, dar rămâne în partid.
Citeşte întreaga ştire: Nelu Tătaru, înaintea votului pentru ridicarea imunității: „Nu am atins niciun ban! Au fost nişte provocări”.

Anchetatorii susțin că au probe că, în perioada 3 aprilie 2024-12 iulie 2024, medicul specialist Nelu Tătaru, angajat al Spitalului Municipal Dimitrie Castroian Huși, a primit mită constând în „sume de bani cuprinse în general între 100 și 500 de lei, precum și bunuri alimentare, de la 45 de persoane (pacienți/aparținători)”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: