Skip to content
Politică

VIDEO! Nicolae Ceaușescu, personaj principal în clipul unei piese rock

Nicolae Ceaușescu a ajuns vedetă rock. În cel mai recent videoclip, formația britanică Pet Shop Boys a folosit imagini cu dictatorul dintr-o vizit făcută în Coreea de Nord.

„Give Stupidity a Chance” este noua piesă a formației Pet Shop Boys. Videoclipul piesei a fost publicat pe canalul de Youtube al formației și conține  mai multe filmări cu Nicolae Ceaușescu, din timpul unei vizite oficiale a dictatorului în Coreea de Nord, conform Antena 1.

„Give Stupidity A Chance” se regăsește pe noul EP al trupei Pet Shop Boys,  intitulat „Agenda”.  Este o melodie ale cărei versuri sunt de o ironie aproape de sarcasm: „Oamenii inteligenți au spus ce au avut de spus / Acum e timpul ca și prostimea să arate calea .. Ne-am săturat de experți și înțelegerile lor / De ce să te bazezi pe fapte când pur și simplu poți să te lași purtat de sentimente?” , scrie observator.tv.

Imaginile din timpul vizitei lui Nicolae Ceaușecu în Coreea de Nord au fost alese pentru a ilustra felul în care erau promovate grandomania și cultul personalității în anii ’70.

În iunie 1971, Nicolae Ceauşescu, Elena Ceaușescu şi alţi înalţi demnitari comunişti, printre care și Ion Iliescu, pe atunci ministru al tineretului şi secretar al CC al PCR, au descoperit spectacolele de propagandă din China şi din Coreea de Nord.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *