VIDEO Nicolae Ciucă: Președintele trebuie să aibă un singur stăpân. Poporul român!

Sursa foto: Facebook

Președintele PNL Nicolae Ciucă a discutat, într-un interviu acordat lui Lucian Mândruță, despre aspectele esențiale legate de rolul și responsabilitățile Președintelui. În viziunea sa, oricine ajunge pe această funcție supremă în stat trebuie să aibă în vedere că poporul român este „singurul stăpân” căruia îi datorează loialitate.

„Orice om care ajunge pe acea funcție trebuie să aibă în vedere că are un singur stăpân: poporul român! Este reprezentantul acestuia și răspunde în fața poporului român, respectând o singură lege de bază: Constituția. Președintele este al tuturor!

Președintele este președintele tuturor românilor și, din punctul meu de vedere, primul lucru pe care l-am făcut, de fapt, de fiecare dată a fost acela de a uni oamenii laolaltă pentru a realiza ceea ce avem de făcut, de a discuta cu oamenii și de a găsi modalitățile de rezolvare a problemelor. Nu le poate rezolva nimeni pe toate, nu va putea nimeni să le rezolve pe toate. Președintele, cum spuneam, are o lege pe care trebuie să o respecte, rămânând în limitele constituționale. Președintele poate juca rolul unui mediator care să pună la masă pe toți actorii necesari pentru a rezolva aceste probleme”, spune Nicolae Ciucă.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: