VIDEO Nicolae Ciucă: Rusia nu ne va ataca. România are cele mai bune garanții de securitate

Sursa foto: Facebook / Nicolae Ionel Ciucă

Într-o declarație recentă, Nicolae Ciucă, președintele PNL, a asigurat că România nu se confruntă cu riscuri din partea Rusiei iar cetățenii nu au de ce să intre în panică. Ciucă a vorbit și despre progresele semnificative realizate de România în consolidarea capacității sale militare, menționând că țara a reușit să se poziționeze la un nivel ridicat printre statele membre NATO.

„Rusia nu ne va ataca și nu trebuie să speriem oamenii, pentru că, după cum ați văzut, România a reușit în ultima perioadă să își consolideze capacitatea militară. Am reușit să ne creăm capabilități care ne poziționează la un anumit nivel în rândul țărilor membre NATO.

Noroc că, acum câțiva ani, am avut o echipă la conducerea Ministerului Apărării Naționale care a realizat, în perioada 2016-2017, că avem nevoie de sisteme Patriot și de sisteme de lovire la distanță cu precizie înaltă. Am achiziționat sisteme HIMARS și am dezvoltat capabilitățile necesare. Am reușit să dezvoltăm și să aducem în dotare sistemele de apărare de coastă, care sunt de asemenea de înaltă tehnologie.

Sigur, astăzi, când vorbim despre o situație ipotetică, așa cum ați menționat, putem spune că România are cele mai bune garanții de securitate”, a concluzionat Ciucă.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: