VIDEO Nicolae Ciucă spune că medicul Cîrstoiu este încă candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei

Nicolae Ciuca
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care ţin de problemele sale personale. La final, va exista o nouă analiză. ”Să putem să mergem mai departe sau să vedem ce decizie se ia”, a afirmat liderul PNL.

Nicolae Ciucă a afirmat, joi seară, la Digi 24, că în şedinţa de luni a coaliţiei s-a discutat despre candidatura la Primăria Capitalei.

”A fost o decizie prin care am convenit ca în această săptămnă (…) să existe acţiunea aceasta de clarificare din partea domnului doctor a tuturor acestor aspecte care ţin de persoana domniei sale, pentru ca, în final, să putem să avem din nou o analiză şi să putem să mergem mai departe sau să vedem ce decizie se ia”, a declarat Nicolae Ciucă.

Acesta a adugat că, ”în momentul de faţă, domnul doctor este propunerea de candidat la Primăria Capitalei, a noastră, a coaliţiei”.

Ciucă afirmă că medicul Cîrstoiu a fost propunerea lui Marcel Ciolacu, ”în procesul de identificare a candidatului” şi, atâta timp cât acesta i-a cerut să clarifice situaţia ”este normal să respecte cererea pe care domnul prim ministru Marcel Ciolacu a adresat-o”.

Întrebat ce se va întâmpla dacă medicul Cîrstoiu nu va aduce claridicări, Ciucă a precizat că premierul Marcel Ciolacu i-a mai cerut încă odată lui Cătălin Cârstoiu, chiar încursul zilei de joi, să facă clarificări publice: ”Este o chestiune care ţine de clarificarea unor probleme personale (…) eu nu am cum să judec pe anumite supoziţii, pe anumite date un anumit aspect”.

Gabriela Firea a anunţat, joi, că situaţia candidatului susţinut de coaliţie la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, va fi discutată într-o întâlnire a liderilor PSD şi PNL coaliţiei, la finalul acestei săptămâni sau sau luni dimineaţa.

Premierul şi liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, întrebat dacă ia în calcul retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu de la Primăria Capitalei, că nu a avut o astfel de discuţie cu preşedintele PNL Nicolae Ciucă şi nici cu Cîrstoiu, sau vreo discuţie de a veni cu alt candidat. Acesta a mai spus că primul pas ar fi ca medicul Cîrstoiu să organizeze o conferinţă de presă în care să răspundă acuzaţiilor care i se aduc.

PNL ar putea merge cu propriul candidat

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti, dacă nu se va găsi un alt candidat comun, care să nu fie membru niciunuia dintre cele două partide, PNL va avea propriul candidat.

Nicolae Ciucă a afirmat, joi seară, la Digi 24, că electoratul PNL din Bucureşti nu ar fi de acord cu susţinerea lui Cristian Popescu Piedone pentru Primăria Bucureşti.

Întrebat ce se va întâmpla dacă medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi susţinut de coaliţie, Ciucă a declarat: ”Avem planul B, avem planul C. Cât de mult aş dori să devoalez un plam, dar nu o fac. Dacă va fi nevoie, PNL, într-o situaţie de extremă urgenţă, va avea propriul candidat, nu este o problemă”.

Liderul PNL afirmă că există în partid resursa umană necesară, dar a reiterat ideea că se va ajunge la această situaţie doar într-o situaţie extremă.

”Dacă identificăm un candidat comun din afara celor două partide este posibil să luăm o decizie în acest sens”, a mai afirmat Ciucă.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL