VIDEO Nicolae Robu: Administrația Fritz a atribuit numeroase lucrări cu dedicație unor firme de casă

Un raport al Curții de Conturi subliniază mai multe nereguli găsite la Primăria din Timișoara, condusă de Dominic Fritz, USR. Este vorba despre folosirea ilegală a unor terenuri aparținând municipalității, de lipsa de sancțiuni aplicate evazioniștilor precum și de acordarea de salarii prea mari unora dintre angajați.

Despre decontări fictive, salariile directorilor de la Casa de Cultură și Direcția de Asistență Socială, dar și alte nereguli a vorbit prin telefon fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, candidat din partea PNL pentru un nou mandat, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor, realizată de Marinela Angheluș.

Primarul Fritz „a comis foarte multe ilegalități încă începând cu dosarul său de candidatură, dar lăsăm deoparte că a trecut mult de atunci și se încheie mandatul. Toate proiectele realizate deja în Timișoara în acești ani sunt moștenite, au fost pornite de administrația Robu. Ce a făcut acest primar a fost să le scumpească, să le strice… De exemplu, a îngustat benzile auto de o manieră… La două săptămâni după darea în funcțiune a unuia dintre bulevarde, Bulevardul Cetății, o mașină a rupt gardul de protecție și a ajuns pe trotuar. Șoferul respectiv s-a pierdut în trafic efectiv din cauza îngustimii benzii. A făcut și plăți ilegale, (…) a scumpit foarte multe lucrări în mod nejustificat. Anumite scumpiri, sigur, sunt justificate, dar nu pe acestea le consemnează Curtea de Conturi”, a afirmat fostul primar Nicolae Robu.

Acesta a dat în plus alte exemple, nesemnalate de inspectori, întrucât nu au făcut obiectul cercetării efectuate de Curtea de Conturi.

„Eu am lăsat un proiect pentru un stadion pe tehnologia LEGO de 15.500 de locuri, evaluat la 87 de milioane de lei. La acest nivel s-ar fi efectuat licitația pentru execuție pentru că proiectanții au stabilit că pe acea tehnologie atât ar costa. Ce a făcut dl. Fritz, după ce câțiva ani a stat pe loc că nu-l face, a hotărât să îl facă revizuind pe ici pe colo proiectul, încât de la 15.500 de locuri la redus la 10.100 de locuri. În schimb, prețul a crescut de la 87 de milioane de lei la 115 milioane de lei.”

Robu a amintit în continuare și de alte ilegalități, cum ar fi angajarea a numeroși clienți USR la centrul de proiecte din cadrul Casei de Cultură. În plus, a mai subliniat acesta, au fost atribuite zeci de lucrări cu dedicație unor firme fără niciun angajat sau cu unul singur, firme care nu au realizat anterior venituri.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: