VIDEO Nicoleta Pauliuc: „Jandarmeria nu trebuie transformată într-o societate comercială”

Foto PS News

Luni, 29.04 a.c., în Comisia de Apărare din Senat, a fost amânat proiectul legislativ pentru modificarea și completarea Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor

Reglementările discutate au constat în a reveni în sarcina Jandarmeriei Române unele responsabilități suplimentare referitoare la proiectarea, instalarea și întreținerea, cu personal propriu, a sistemelor de alarmare de la obiectivele pe care această instituție le are în responsabilitate. Scopul îl reprezintă eliminarea vulnerabilităților sistemelor de pază asigurate de către Jandarmeria Română;

Preşedintele Comisiei de Apărare din Senat, senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc, a explicat, pentru PS News, de ce nu trebuie transformată, Jandarmeria, într-o societate comercială.

„Acesta nu este un proiect al Ministerului de Interne(…). Este un proiect al unor colegi de-ai noștri care își doreau într-un fel să schimbe modul de avizare, modul de instalare a camerelor, răspunzând unor vulnerabilități pe care Jandarmeria le-a identificat, și anume că aceste instituții, acest departament nu este consultat în momentul în care sunt instalate sisteme de supraveghere la instituțiile pe care ei le au în bază.

Nu trebuie transformată, Jandarmeria, într-o societate comercială

Din punctul meu de vedere, acest proiect de lege al colegilor mei trebuie amendat… și din acest motiv l-am amânat, pentru că Jandarmeria are atribuții pentru restabilirea ordinii și liniștii publice și, într-adevăr, dacă au în bază anumite obiective pe care, tot prin lege le-am dat, acest proiect ar trebui să vină să implice, aș spune eu, și această instituție. Eventual, cu un aviz pe planul de măsuri pentru asigurarea pazei obiectivelor.

Dar, nicidecum, Jandarmeria să achiziționeze camere, să implementeze proiectele și să facă mentenanța, pentru că, deja vom transforma Jandarmeria într-o societate comercială, pe când această instituție are alte atribuții atunci când vorbim despre sistemul național de apărare”, a spus Nicoleta Pauliuc.

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: