Skip to content
Alegeri locale 2020

VIDEO Nicuşor Dan, învingătorul din exit-poll-uri, reacție ”la cald”: Bucureştiul a avut mult prea mult timp parte de scandaluri. De mâine ne vom apuca de muncă

Inquam Photos/Octav Ganea

Candidatul susţinut de PNL şi USRPLUS entru Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, duminică, după anunţarea rezultatelor exit poll-urilor, că este ”ziua de naştere a noului Bucureşti”.

Candidatul independent susținut de PNL-USR-PLUS, câștigărtor la Primăria Capitalei potrivit exit-poll-urilor, Nicușor Dan, le-a mulțumit bucureștenilor care l-au votat. El a dat asigurări că va colabora, ca primar general, cu Guvernul României pentru rezolvarea problemelor care au nevoie de implicarea executivului.

Cred că Bucureştiul a avut mult prea mult timp parte de scandaluri. (…) De mâine ne vom apuca de muncă pentru ca să fim pregătiţi în momentul în care vom depune jurământul”, a declarat Nicuşor Dan, duminică seară.

„Vreau să vă obișnuiți de pe acum cu ideea că Primăria este partenerul vostru. La dorința alegătorilor am încheiat un parteneriat cu PNL și USR-PLUS și vă anunț că acest parteneriat va continua. Vreau să-i asigur pe cei ce nu ne-au votat că „Noul București” nu exclude pe nimeni. Vreau să-i asigur pe bucureșteni că vom începe schimbarea în bine a administrației. Bucureștiul are oameni pregătiți, oameni care au reușit în mediul privat, iar cu o capacitate ca a lor nu putem face nimic altceva decât să reușim.

Noi vom colabora cu toți pentru că trăim într-o lume complexă și Primăria nu poate fi condusă în stilul Elena Ceaușescu. Primăria este partenerul vostru. Sunt probleme care nu pot fi rezolvate decât cu ajutorul Guvernului. Vreau să îi asigur pe bucureștenii care m-au votat că Bucureștiul e și al lor și îi chem să fim parteneri în proiectul pe care îl vom începe peste câteva zile.

Vreau să mulţumesc partenerilor PNL şi USR PLUS care au ascultat dorinţa bucureştenilor care au cerut – scăpaţi-ne de PSD. Vreau să le mulţumesc lui Ludovic Orban şi copresedintilor Dan Barna şi Dacian Cioloş, precum şi Violetei Alexandru şi Claudiu Năsui şi Vlad Voiculescu liderii de la Bucureşti”, a afirmat Nicuşor Dan.

Acesta le-a mulţumit şi voluntarilor care l-au ajutat şi care l-au aplaudat intens.

Să ştiţi că sunt mai bucuros pentru bucuria voastră, decât pentru propria mea bucurie. Vreau să mulţumesc voluntarilor şi personalităţilor publice care au garantat pentru mine. Vreau să îi asigur pe bucureşteni că vom începe schimbarea în bine a administraţiei publice din Bucureşti. Bucureştiul are oameni muncitori, creativi, oameni care au reuşit în mediul privat, academic şi cultural şi Bucureştiul nu poate decât să reuşească. Vreau să îi asigur pe bucureşteni că vom colabora cu ei, cu mediul de afaceri, cu asociaţiile profesionale, cu specialiştii, cu ONG-urile şi Primăria Capitalei nu poate fi condusă în stilul Elena Ceuşeascu.

Vreau să vă obişnuiţi de acum cu ideea, e greu, că Primăria Capitalei e partenerul vostru. Am încheiat la cererea bucureştenilor un parteneriat cu PNL şi USR PLUS şi vreau să vă asigur că el va continua în CGMB, în consiliile locale ale sectoarelor şi cu Guvernul. Vreau să îi asigur pe bucureştenii care nu ne-au votat azi că Bucureştiul e în egală măsură şi al lor. Îi chemăm pe toţi să fim parteneri în construcţia Noului Bucureşti, în proiectul care începe peste câteva zile”, a mai precizat Nicuşor Dan.

Acesta a cerut reprezentanţilor PNL şi USR PLUS să fie vigilenţi. ”Îi rog pe reprezentanţii noştri PNL şi USR PLUS să fie vigilenţi în această seară până la finalizarea numărătorii voturilor şi în birourile electorale din care fac parte. Am câştigat cu multă muncă şi avem responsabilitatea ca voturile pe care bucureştenii ni le-au dat să se regăsească întocmai în procesele verbale. Faceţi o muncă extraordinată, vă rog să vă concentraţi până la finalizarea numărătorii voturilor. Mulţumim bucureştenilor care evident sunt mai inteligenţi ca noi şi de zilele următoare începe munca”, a mai afirmat Dan.

Potrivit unui sondaj exit-poll realizat de Sociopol, noul primar general al Capitalei este Nicuşor Dan. El ar fi adunat 45% dintre voturile bucureştenilor şi se situează la mică distanţa în faţa Gabrielei Firea, care ar fi obţinut 44%. Podiumul este completat de Traian Băsescu, care ar fi fost votat de 7% dintre bucureşteni. Ceilalţi candidaţi au obţinut 4% dintre voturi.

Un alt exit-poll, realizat de CURS-Avangarde, indică următoarele rezultate:

Nicuşor Dan – 47,2%
Gabriela Firea – 39%
Traian Băsescu – 8,6%

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *