Skip to content
Externe

VIDEO Noi detalii în scandalul privind afacerile lui Hunter Biden. Tony Bobulinski, partenerul de afaceri al lui Biden, confirmă că a fost în București

PS News

Luni a explodat un scandal monstru în Statele Unite în care este implicat Hunter Biden, fiul candidatului democrat la președinția SUA, Joe Biden. Concret, potrivit documentelor făcute publice de către Tony Bobulinski, fostul partener de afaceri al lui Hunter Biden, planul de afaceri al grupului din jurul lui Hunter Biden includea un parteneriat în România cu Puiu Popoviciu și o corporație chineză.

Planul de afaceri, datat aprilie 2017, nu a fost totuși niciodată pus în practică. Asta pentru că Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv la  ani de închisoare în dosarul Băneasa, condamnare venită în august 2018. S-ar părea că Popoviciu împreună cu alși oameni de afaceri români cu probleme în justiție, folosindu-se de relațiile cu Hunter Biden, fiul vicepreședintelui Joe Biden la vremea respectivă, au încercat să convingă mai mulți congresmeni americani că sunt victimele unor abuzuri. Popoviciu s-a refugiat la Londra pentru a evita executare pedepsei, dar a fost prins, iar între timp se judecă extrădarea sa. Rudy Giuliani declara la sfârșitul lunii mai 2019 despre colaborarea lui Hunter Biden cu Gabriel Popoviciu că este „un caz care cere să fie investigat”.

Tony Bobulinski confirmă că a fost în București

Între timp apar noi detalii. Într-un interviu pentru Fox News, fostul partener de afaceri al lui Hunter Biden, Tony Bobulinski, recunoaște oficial că a fost în București, împreună cu Hunter Biden și alți parteneri de afaceri. Acesta mai spune că a vizitat mai multe state, unde Biden ar fi avut interese de afaceri, printre care Monaco și Franța. Tony Bobulinski a spus că Biden era implicat într-o afacere în Kazahstan, dar nu cunoaște detaliile acelei afaceri. Acesta a mai spus că Biden s-ar fi folosit de numele său și de faptul că tatăl său era vicepreșeinte al Statelor Unite pentru a face afaceri în aceste state. Tony Bobulinski a dat publicității și un schimb de mesaje între acesta și Hunter Biden.

Afacerile lui Hunter Biden cu Puiu Popoviciu ar putea face parte așadar dintr-o rețea mult mai extinsă, iar componenta Bucureștiului era una importantă de vreme ce Hunter Biden a decis să facă o vizită personală în România. Rămâne de văzut ce detalii noi vor mai ieși la suprafață în acest caz.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *