VIDEO „Nu faceți greșeala de a accesa astfel de link-uri!”. Ministrul Digitalizării, avertisment pentru români

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Invitat în platoul Puterea Știrilor, Bogdan Ivan, Ministrul Digitalizării, a anunțat implementarea unei structuri și platforme inovatoare la nivelul Ministerului Cercetării. Aceasta platformă adună toate informațiile relevante din piață pe baza reclamațiilor din partea cetățenilor și transmite automat aceste informații către instituțiile abilitate să ia măsuri administrative, într-un interval de până la 60 de minute.

„Am creat o structură și o platformă la nivelul Ministerului Cercetării care adună, ca să zic așa, toate informațiile relevante din piață în baza reclamațiilor din partea oamenilor, le transmite cu o viteză de până în 60 min. Sunt transmise și către celelalte instituții din România care sunt abilitate să ia măsuri administrative. De exemplu noi ca Minister nu suntem abilitați să luăm măsuri în privința protecției consumatorului sau în privința reglementării în comunicații, cum este AN-COMO, sau în privința audio-vizuale cum este CNA-ul. Avem un protocol deschis cu fiecare dintre autoritățile din România, dar și automat către platforme care au ca și țintă să răspundă cu prioritate la ceea ce transmite mai departe prin această platformă extrem de importantă.

Suntem una dintre puținele țări din Uniunea Europeană care a făcut aceste lucruri. Suntem și în momentul de față model în raport cu cei din Comisia Europeană, un proiect model de cercetare pe care l-am folosit, care este evident că va fi folosit și de acum înainte, atât în România, cât și în alte state.” a declarat Bogdan Ivan.

Ministrul Digitalizării a avertizat cetățenii să fie vigilenți și să evite accesarea link-urilor sau furnizarea datelor personale în fața ofertelor care par prea frumoase pentru a fi reale.

„Sunt mii de clipuri care n-au respectat standardele comunități lor și au fost date jos de pe aceste platforme de socializare. Răspunsul a fost destul de rapid comparativ cu alte situații. Nu toate au făcut obiectul campaniei electorale, au fost foarte multe tactici frauduloase de a înșela oamenii, de la medicamente minune care te vindecă de orice, până la scheme de investiții bursiere care se foloseau de imaginea unor personaje din spectru public. Ele au fost eliminate în foarte scurt timp și astfel am redus foarte mult pagubele

În general, ceea ce pare prea frumos să fie real nu e real. Așa că nu faceți greșeală de a accesa astfel de  link-uri sau de a da bani sau date personale.” a spus Bogdan Ivan.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: