Skip to content
Politică

VIDEO Nu se măresc impozitele și nu se introduce nicio taxă nouă, susține Marcel Ciolacu: Nu am spus că trebuie renunţat la cota unică

Inquam Photos / George Calin

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, joi, că a lămurit că nu se introduce nicio taxă nouă şi nu se măreşte nicio taxă. Despre impozitul progresiv, liderul PSD a precizat că nu a spus că trebuie renunţat la cota unică, ci doar să se facă o analiză.

”În situaţii de criză, nu se majorează impozitele, deci nu vor fi majorate nici în România. Şi nici nu vor fi introduse alte impozite”, a spus liderul PSD.

El a arătat că nu a auzit de o majorare a TVA, pentru că ştie de la experţi că ar duce la majorarea inflaţiei.

”Cred că am lămurit, nu se introduce nicio taxă nouă şi nu se măreşte”, a spus Marcel Ciolacu, el infirmând ideea că impozitele vor creşte pentru anumite categorii de personal, cu salarii mai mari, prin introducerea impozitului progresiv.

”Aţi văzut la ştiri la televiziune sau am spus eu? Eu vă pot explica după ce ministrul de Finanţe vine şi ne face o prezentare. Ce mă deranjează pe mine (…) este că nu încercăm să intrăm într-o normalitate şi să înţelegem că aşa este normal, să vorbim despre aceste lucruri în spaţiul public, nu în birouri, ascunşi”, a spus el.

Marcel Ciolacu a precizat că aceste propuneri se fac cu experţi financiari internaţionali, care vin şi analizează unde sunt scăpări în construirea bugetului şi a PIB-ului.

Despre un plafon minim pentru impozitele locale, Ciolacu a afirmat că ”vorbim totuşi de o descentralizare”.

”Eu îmi doresc o descentralizare şi mai mare, către autorităţile locale şi nu vreau eu să impun, de la nivel central, anumite posibilităţi”, a spus el.

”Cu toţii ne dorim o ţară ca afară, atunci trebuie să ne comparăm cu sistemul fiscal din Europa. Nu merge să ne comparăm cu o ţară dezvoltată precum Germania sau Franţa, dar încercăm să ne comparăm cu ţări precum Polonia, care au avut cam acelaşi istoric ca şi România”, a afirmat.

Despre faptul că PNL nu doreşte să renunţe la cota unică, Ciolacu a spus: ”Nici eu nu am spus că trebuie renunţat la cota unică, eu am spus să se facă o analiză să vedem exact. Acum, totdeauna mai există şi vedete”, a spus preşedintele PSD.

El a mai afirmat că, în acest moment, s-a pornit un drum pentru găsirea soluţiilor.

”Am avut cea mai mare creştere economică din Europa (..) Această creştere nu se reflectă în toate sectoarele economice din România şi nu se reflectă în buzunarele românilor şi în nivelul de trai al românilor, dar am intrat pe un trend bun”, a explicat Marcel Ciolacu, precizând că un domeniu care a dus la această creştere economică a fost reprezentat de construcţii.

 

2 comentarii la “VIDEO Nu se măresc impozitele și nu se introduce nicio taxă nouă, susține Marcel Ciolacu: Nu am spus că trebuie renunţat la cota unică

  1. @ Bă, economia asta controlată și însușită în mare parte de generali , chestori , protipendada, care produce împrumuturi pentru grade, funcții, salarii și pensii, care de care mai speciale, construită cu academicieni ca Isărescu, Dăianu, Dobrescu, Iancu , Franc și juriști ca Bîrsan, Pop, etc., funcționează de i-ar reda lui Nicolae Ceaușescu statutul de „Geniu al Carpaților”, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *