VIDEO O alunecare de teren a surpat o parte dintr-o autostradă în Suedia. Trei răniţi

alunecare de teren Suedia
Sursa foto: Thomas Baekdal

O alunecare de teren a provocat, sâmbătă, surparea unei părţi dintr-o autostradă pe o distanţă de aproximativ 100 de metri în apropiere de Göteborg, în sud-vestul Suediei. Mai multe autovehicule s-au răsturnat şi trei persoane au fost rănite, au anunţat serviciile de urgenţă şi poliţia, citate de AFP.

 „Alunecarea de teren a acoperit o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pe 150 de metri, afectând aproximativ zece vehicule, o zonă forestieră şi o zonă comercială, inclusiv o benzinărie şi un fast-food”, a declarat Daniel Lyckelid, şeful serviciilor de urgenţă din regiunea Göteborg, într-un comunicat, potrivit news.ro.

Mai multe persoane au fost ajutate să iasă din vehiculele lor în zona alunecării de teren cu ajutorul pompierilor şi al elicopterelor”, au precizat serviciile de urgenţă. În total, trei persoane au fost transportate la spital cu „răni minore” , a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, August Brandt.

Potrivit imaginilor difuzate de presa locală, o breşă mare se întinde pe aproximativ o sută de metri, cu mai multe camioane avariate şi înclinate, în timp ce un autobuz a dispărut practic într-o groapă. Parcarea unei benzinării şi a unui restaurant fast-food au fost crăpate.

Alunecarea de teren s-a produs cu puţin timp înainte de ora 2 dimineaţa în această zonă, afectată de ploi abundente în ultimele zile, însă autorităţile nu au putut explica imediat ce s-a întâmplat. Riscul unor noi alunecări de teren nu poate fi exclus în acest moment, potrivit serviciilor de urgenţă.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: