Skip to content
Societate

VIDEO O cantitate de 1,7 tone de tutun vrac, găsită de poliţiştii de frontieră din Giurgiu, într-o utilitară care transporta ceapă

O cantitate de 1,7 tone de tutun vrac a fost găsită de poliţiştii de frontieră din Giurgiu, ascunsă într-o autoutilitară încărcată cu ceapă şi condusă de un bărbat de 32 de ani. Din această cantitate s-ar fi putut face peste 85.000 de pachete de ţigări.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, joi seară, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean român, în vârstă de 32 de ani, conducând o autoutilitară înmatriculată în România. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta saci cu ceapă din Bulgaria, pentru o societate comercială din România. Împreună cu şoferul mai călătorea un alt cetăţean român, în vârstă de 33 de ani, scrie News.ro.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că în compartimentul pentru marfă al autoutilitarei, în spatele sacilor cu ceapă, erau ascunşi prin metoda capac mai mulţi saci de culoare neagră ce conţineau tutun vrac (echivalentul a 170 de baxuri).

În total, este vorba despre 1.700 de kilograme de tutun vrac, echivalentul în pachete de ţigări a acestei cantităţi de tutun fiind de peste 85.000.

Cei doi cetăţeni români au declarat că transportau tutunul în România, cu intenţia de a fi prelucrat şi comercializat.

Întreaga cantitate de tutun, în valoare de aproximativ 100.000 de lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor de către lucrători antifraudă din cadrul ANAF.

În acest caz se fac cercetări sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *