O femeie de origine română și fiica ei, printre ostaticii eliberați vineri de Hamas

Ostaticii eliberați de Hamas
Sursa foto: Danielle Aloni

Danielle Aloni, femeia cu origini românești luată ostatică de Hamas, a fost eliberată alături de fiica ei în primul schimb de prizonieri negociat între Israel și Hamas. În vârstă de 45 de ani, Danielle și sora ei, Sharon, au cerut cetățenia română, pe care o are și tatăl lor. Anumite surse spun că doar solicitarea lui Danielle a fost aprobată, iar acum se fac ultimele proceduri pentru obținerea acesteia.

Danielle Aloni, mesaj către premierul Israelian înainte de eliberare: Salut, Bibi Netanyahu. Suntem prizoniere. Hamas ne ține de 23 de zile. Ieri a fost o conferință de presă cu familiile ostaticilor și știm că trebuia să fie un armistițiu. Trebuia să ne eliberezi. Trebuia să ne scoți de aici. Ai promis să ne eliberezi. Eliberează-ne acum și eliberează-le prizonierii. Eliberează-ne. Chiar acum! Eliberează-i pe toți, merităm să ne întoarcem la familiile noastre. Acum, acum, acum!

Danielle a fost luată de teroriști dintr-un kibbutz, unde petrecea sărbătorile alături de familia sa extinsă. Cu ea au fost răpiți și sora, cumnatul ei şi cele două nepoate gemene. Timp de peste 3 săptămâni, nimeni nu a știut dacă Danielle era în viață sau nu. Soțul ei, Yoni Așer, a vorbit ultima dată cu ea în dimineața fatidică de 7 octombrie. A apucat să-i spună că teroriștii Hamas erau în casă, apoi s-a întrerupt apelul. Ulterior, el și părinții lui Danielle au primit dovada că ea este în viață – un clip publicat de Hamas pe rețelele sociale.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL