Skip to content
Politică

VIDEO. Orban a găsit vinovatul pentru explozia de cazuri COVID: Iluzia testării în masă este vândută de PSD

Inquam Photos/George Calin

Premierul Ludovic Orban a vorbit, vineri, de la Iași, despre posibilitatea unei testări în masă, după creșterea numărului de cazuri de COVID, aruncând din nou vina pe PSD.

Iluzia testării în masă este vândută de PSD. Acum, am crescut de la câteva sute la peste 30.000 și obiectivul este să creștem la 50.000 de teste zilnice. Au apărut sisteme de testare care pot fi intrduse. Acestea trebuie să fie acceptate la nivel european. Orice tip de testare care este validat la nivelul UE îl vom folosi.

Testările se fac la cererea populației fie în funcție de definiția de caz. La noi a crescut numărul de teste zilnice. Vom crește. Această creștere a urmărit nevoia de testare. Nu putem merge să testăm la scară de bloc, așa cum au promis unii. Decontarea testărilor se face în anumite cazuri, conform practicilor de la nivel european„, a spus Ludovic Orban.

Legat de modul în care Grupul Strategic de Comunicare face publice informațiile despre noile infectări cu COVID-19, Orban a explicat că Guvernul trebuie să se supună unor reglementări internaționale în ceea ce privește comunicarea. ”E un mod standardizat realizat de țările europene. Avem niște restrângeri generate de datele personale, dar comunicăm în standardele care se comunică la nivel european”, a explicat premierul.

 

Ludovic Orban a mai declarat că Guvernul pe care îl conduce se luptă să gestioneze cât mai bine criza Covid-19 din țara noastră astfel încât românii să ducă o viață cât mai normală. Orban a explicat în acest sens că măsurile luate de autorități țin cont de aspectul local al pandemiei.

Obiectivul nostru e ca oamenii să ducă o viață cât mai normală și economia să funcționeze nomrmal. Putem să atingem aceste obiective dacă avem cooperarea societății, a tuturor vectorilor de opinie, a primarilor aleși. Noi am preferat o abordare nu națională, ci locală; care să țină cont de aspectul local”, a spus şeful Executivului, într-o declaraţie la Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *