Skip to content
Alegeri

VIDEO. Orban: Am verificat modul de pregătire a zilei votului. Procesul este aproape de finalizare

Inquam Photos/George Calin

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, după vizita efectuată la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), că a verificat modul în care se efectuează pregătirile pentru ziua alegerilor, procesul fiind aproape de finalizare.

Am făcut o verificare a modului de pregătire a zilei votului. M-am interesat de situaţia legată de transmiterea materialelor necesare pentru exercitarea votului, de la prefecturi spre primării şi de la primării spre birourile electorale ale secţiilor de votare.

Procesul este în curs, aproape de finalizare, şi de asemenea am urmărit dispozitivul forţelor de ordine care să asigure paza secţiilor de votare, care asigură ordinea publică şi derularea în cele mai bune condiţii a procesului de votare„, a spus Orban, citat de Agerpres.

El a precizat că a verificat şi situaţia legată de materialele de protecţie sanitară care sunt necesare la birourile electorale. „M-am interesat cu privire la derularea procedurii, sunt în curs procedurile de solicitare a urnei mobile, de transmitere către birourile electorale ale secţiei de votare a cererilor de urnă mobilă.

Acest proces se încheie la ora 20,00, imediat ce se încheie, sunt centralizate datele, astfel încât să se cunoască foarte clar adresele la care să se deplaseze echipele care permit exercitarea dreptului de vot pentru persoane bolnave, persoane izolate, persoane carantinate„, a mai declarat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *