Skip to content
Politică

VIDEO Orban anunță un nou plan pentru primari: ”Ce nu putem finanța cu fonduri europene, prindem în PNDL, drumuri, gaz, apă, canal”

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Liderul PNL Ludovic Orban s-a exprimat, miercuri, în favoarea pregătirii PNDL 3, un instrument de finanțare pentru comunitățile locale în vederea realizării de proiecte de apă și canalizare, drumuri, gaze, energie electrică. Programul PNDL, ajuns la ediția a II-a, este una din cele mai importante pârghii financiare pentru edili.

„Eu sunt în legatură cu realitatea din teren. De peste 3 luni de zile le spun colegilor și din partid, și din coaliție că trebuie să pregătim viitorul PNDL. Acum știm ce se poate finanța din PNRR, știm foarte clar pe POR ce se poate finanța și, în mod evident, orice alte investiții, în mod special drumuri, gaz, apă, canal, o comunitate ca să se dezvolte are nevoie de această infrastructură. Ce nu putem finanța cu fonduri europene, prindem în PNDL (…) Este o necesitate lansarea unui nou PNDL, PNDL 3, pentru că toate comunitățile locale, în special cele sărace, ca să aibă o șansă la dezvoltare, au nevoie de infrastructură, că nu vine nimeni să investească într-o comunitate unde nu ai curent electric, apă, asfalt, gaz”, a declarat Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *