VIDEO Pânișoară (PER), despre problemele Capitalei: „Cunosc oameni care au fost tâlhăriți și bătuți”

 

Alexandru Pânișoară, candidat din partea Partidului Ecologist Român la Primăria Capitalei, este de părere că orașul este unul sigur. Nu avem o rată ridicată a criminalității, a afirmat acesta în cadrul emisiunii Puterea Știrilor, însă Bucureștiul are, totuși, anumite probleme.

„E ceva îngrijorător aici, cu situația imigranților, cei care au venit în construcții… În general, nu sunt agresivi. Dar creează totuși o stare de temere. Pe lângă asta, sunt, într-adevăr, multe zone din Gara de Nord, la Spitalul Colțea, Centrul vechi, unde avem inclusiv infracțiuni, tâlhării, ș.a.m.d. Noaptea, când e plin la bancomate… cunosc personal oameni care au fost tâlhăriți și bătuți, am avut și atâtea cazuri. Din nou, este o problemă de poliție, deci de ordine publică, iluminat public care este deficitar și supraveghere video a ceea ce înseamnă domeniu public, pentru că e deficitar și aici, din nou ne confruntăm cu foarte multe acte de vandalism.

Ați văzut? Se face ceva nou, o băncuță, o stație de autobuz, într-o săptămână e vandalizată și nimeni nu răspunde, nimeni nu e tras la răspundere. De ce nu avem camere? De ce nu putem să identificăm făptuitorii? Sunt încă probleme sociale cu persoane care stau pe străzi și de care nu se ocupă nimeni, de ce nu există locuințe sociale făcute, construite? O mare problemă este modul în care se fac aceste reabilitări, consolidări ale construcțiilor cu risc seismic, pentru că o un bloc, ca să-l pot pune în limitele normativului, să-l consolidez, trebuie să mut oamenii de acolo, temporar, cât să se desfășoară lucrările. Or, noi nu avem astfel de locuințe”, a enumerat Alexandru Pânișoară.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: