Skip to content
Sănătate

VIDEO Peste 5.200 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, anunță ministrul Sănătății. Câți români sunt internați la ATI

Alexandru Rafila Inquam Photos / Ilona Andrei

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că peste 5.200 de persoane au fost diagnosticate cu COVID în ultimele 24 de ore, precizând că este o creştere mai rapidă la numărul de cazuri internate şi mai lentă la cazurile internate la ATI.

Rafila a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 5.202 cazuri de COVID.  El a menţionat că se menţine procentul de 20 la sută de persoane care se reinfectează într-o perioadă mai mare de 90 de zile.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că gradul de ocupare al secţiilor de spital este de 17,18 la sută, iar 263 de persoane sunt internate la ATI.

„Creşterea este mai rapidă la numărul de persoane internate, mai lentă la cazurile internate la ATI, ceea ce indică o severitate mai redusă a tulpinilor”, a explicat Rafila. El a mai transmis că, din cei 4.158 de pacienţi internaţi, 633 sunt copii, iar la Terapie Intensivă sunt internaţi cinci copii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *