VIDEO Podul peste Dunăre de la Brăila arată jalnic. Asfaltul a crăpat și s-au format șanțuri ca pe „arătură”

Sursă foto: Petru Tudorachi

Șoferii care trec pe podul peste Dunăre de la Brăila sunt revoltați. Deși a fost dat în folosință în urmă cu un an, podul arată deplorabil. Asfaltul a crăpat și s-au format numeroase șanțuri, exact ca pe un drum abandonat.

Șoferii spun că pe pod riști să-ți strici mașina și declară că nu înțeleg cum este posibil așa ceva pe cel mai important proiect de infrastructură din România. Unii filmează crăpăturile și șanțurile de pe pod pentru a publica imaginile pe rețelele de socializare.

„Arată ca pe arătură, este jalnic. Este o rușine acest pod numit Golden Gate de România”, spune un șofer nemulțumit.

Podul a fost ținta numeroaselor ironii ale șoferilor (vezi scandalul șuruburilor) și fost reparat de mai multe ori de la inaugurarea din 2023. De aceea, autoritățile române refuză să preia obiectivul de la constructor.

În schimb, constructorul nu deschide drumurile de legătură construite în cadrul proiectului, determinându-l pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, să vorbească despre un șantaj.

„Ca să fiu cât se poate de clar, în acest moment ne solicită, nu nouă, CNAIR-ului ca să fiu mai exact, 230 de milioane de lei, ca să dea drumul la circulație, deși proiectul este finalizat și pe malul brăilean și pe malul tulcean (..) undeva la 90%, deci se poate da drumul la circulație. Nu, solicită încă 230 de milioane, altfel vor respecta termenul pe care îl au, octombrie 2024. Asta înseamnă rea voință. Nu o să fim de acord, nici la Minister, nici la CNAIR, cu acest tip de șantaj, iar măsurile pe care noi le vom lua, nu doar pe această lucrare, o să le vedeți în săptămânile și lunile viitoare”, a declarat recent Sorin Grindeanu.

Citește mai mult AICI 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: