Skip to content
Europa

VIDEO Poliţia franceză a intervenit în forţă pentru a scoate migranţi din sute de corturi instalate în centrul Parisului

captura video

Autorităţile franceze au folosit gaze lacrimogene pentru a alunga migranţii care îşi amenajaseră corturi într-o piaţă din Paris, la o săptămână după ce sute de migranţi au fost lăsaţi fără adăpost după dezmembrarea unei tabere, relatează AFP.

Luni noapte poliţia franceză a intervenit pentru a scoate cu forţa migranţi din sute de corturi în centrul Parisului, după ce o tabără a fost desfiinţată săptămâna trecută.

Poliţia a transmis că instalarea corturilor în piaţa Place de la Republique este „ocupare ilegală a spaţiului public” şi de aceea a procedat la evacuarea imediată.

Totodată a precizat că „anumite asociaţii” au organizat construirea unor noi tabere, ceea ce „nu este acceptabil”.

Voluntari au ajutat la instalarea a 500 de corturi în piaţă, iar acestea au fost rapid ocupate de migranţi, proveniţi în majoritate din Afganistan. După circa o oră a sosit poliţia care a strâns corturile, în unele cazuri răsturnându-le cu tot cu oameni în ele. Martorii spun că migranţii au fost şi bătuţi de forţele de ordine. Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a determinaţii migranţii să părăsească piaţa..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *