Skip to content
Societate

VIDEO Polițiștii au confiscat șapte arme letale şi 30 neletale de la membrii unor grupări infracţionale, în urma perchezițiilor de săptămâna trecută

Captură Foto

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a declarat, luni, că în urma descinderilor făcute săptămâna trecută la grupările interlope, oamenii legi au confiscat mai multe arme. De asemenea, s-au mai confiscat bunuri și s-au dat amenzi contravenționale de milioane de lei.

În urma răfuielii dintre clanurile de interlopi din București, în care și-a pierdut viața liderul Duduienilor, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au demarat aproximativ 200 de percheziţii, săptămâna trecută, la membrii grupărilor infracționale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, șapte arme letale şi 30 neletale au fost ridicate de poliţişti în urma descinderilor.

De asemenea, au fost constatate peste 64.000 de contravenţii, valoarea amenzilor aplicate fiind de de 25 de milioane de lei. Pe lângă arme, polițiștii au mai confirscat bunuri în valoare de peste 690.000 de lei.

Structurile specializate în combaterea criminalităţii organizate au desfăşurat acţiuni specifice, ca parte unor investigaţii complexe, destructurarea grupărilor infracţionale fiind esenţială pentru siguranţa populaţiei. Au fost organizate 31 de acţiuni operative de amploare în cadrul cărora au fost efectuate aproape 200 de percheziţii la membrii unor grupări infracţionale.

În urma acestor activităţi, 24 de persoane au fost reţinute, 38 au fost arestate preventiv, iar alte 22 sunt cercetate sub control judiciar. De asemenea, au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor şi stabilirea legalităţii provenienţei şi deţinerii 7 arme letale şi 30 neletale„, a declarat Dajbog.

Tot cu ocazia acestor descinderi, au mai fost prinși în flagrant  906 autori de infracţiuni.

În urma cercetărilor efectuate de către poliţişti, în această săptămână au fost reţinute 254 de persoane şi arestate peste 130„, a mai menţionat Dajbog.

Polițiștii au confiscat șapte arme letale şi 30 neletale de la membrii unor grupări infracţionale, în urma perchezițiilor de săptămâna trecută

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *