VIDEO Predoiu în judeţul Galaţi: Au fost evacuate peste 160 de persoane şi salvate 95 de vieţi

Sursă foto: Cătălin Predoiu

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a anunţat sâmbătă că forţele de intervenţie la inundaţiile din judeţul Galaţi au evacuat peste 160 de persoane şi au salvat 95 de oameni aflaţi în situaţii critice, subliniind că autorităţile pregătesc instalarea unor tabere pentru refugiaţi, dacă va fi nevoie.

Premierul Marcel Ciolacu şi miniştrii de Interne, al Apărării şi al Mediului s-au deplasat, alături de şeful DSU, Raed Arafat, în comuna Slobozia Conachi, localitatea cea mai afectată de inundaţiile din ultimele 24 de ore.

„Legat de intervenţia de căutare-salvare care s-a efectuat şi continuă în acest moment, am intervenit cu toate trupele aflate la dispoziţie în judeţul Galaţi şi am adus forţe din judeţele limitrofe judeţului. Au fost puse în stare de pregătire, la nevoie, trupe de Jandarmerie şi Poliţie. În urma intervenţiei, au fost evacuate peste 160 de persoane, au fost salvate 95 de vieţi din situaţii critice. Din păcate, au fost înregistrate şi patru decese. S-a intervenit cu mijloacele din dotare, inclusiv cu elicoptere”, a declarat Predoiu.

De asemenea, el a spus că autorităţile sunt pregătite să instaleze tabere pentru refugiaţi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: