Skip to content
Economie

VIDEO Premierul elen, mesaj de la București: Grecia susține cererea României de a intra în spațiul Schengen

captura video

Premierul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis, aflat într-o vizită de lucru în țara noastră, a reiterat susținerea Greciei în procesul României de aderare la Spațiul Schengen.

„Aș vrea să repet faptul că Grecia susține în mod dinamic cererea României de a intra în spațiul Schengen. Trebuie să se întâmple acest lucru și avantajele României în urma acestei integrări vor fi foarte importante”, a transmis înalutl oficial grec în timpul declarațiilor de presă de la Palatul Victoria.

De asemenea, cei doi premieri au discutat astăzi și despre integrarea europeana a țărilor din Balcanii de Vest: „Am avut ocazia să discutăm despre evoluțiile din Balcanii de Vest și credem că toate țările din Balcanii de Vest își au locul în Europa și prin colaborarea noastră vom facilita integrarea lor. Am decis să lucrăm împreună, astfel încât să fie convocată o primă Conferință interguvernamentală în legătură cu Albania și Macedonia de Nord.”

Totodată, premierul Greciei i-a mulțumit omologului său romțn pentru susținerea pe care România o acordă Greciei în probleme de interes național, mai ales în ceea ce privește acțiunea ilegală a Turciei în Marea Mediterană.

Reaminitm că Miniștrii afacerilor interne din UE, reuniți în perioada 2-3 februarie în Franța, sub egida președinției franceze a Consiliului UE, au convenit să înființeze un “Consiliu Schengen”, a cărui primă reuniune va avea loc pe 3 martie, la Bruxelles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *