Skip to content
Economie

VIDEO. Premierul Florin Cîţu, despre prelungirea măsurii de amânare a ratelor la bănci. Bugetul pe 2021, cu un deficit de 7% din PIB

Inquam Photos/George Calin

Premierul Florin Cîţu a declarat luni că Guvernul am găsit soluţia prin care va putea prelungi măsura de amânare a ratelor la bănci pentru anumite categorii.

Am avut discuții privitor la amânarea ratelor la bănci, există o decizie prin care putem amâna până la 9 luni, dar există soluții pentru a putea amâna în continuare. Vreau să le spun românilor că am lucrat pentru a găsi o soluție pentru a putea amâna în continuare ratele la bănci, iar detaliile le veți primi în perioada următoare”, a explicat şeful Executivului.viewscnt

După şedinţa de Guvern, Cîţu a declarat că va fi construit un buget pe 2021 cu un deficit în jur de 7% din PIB, un deficit care nu pune frână economiei.

Trebuie să clarificăm pentru bugetul de anul viitor ce măsuri rămân şi cum se vor prelungi. Pentru bugetul pentru anul viitor rămânem la ceea ce am spus şi până acum: adepţii unei consolidări fiscale, ceea ce înseamnă că vom construi un buget cu care vom veni în Parlamentul României cu un deficit în jur de 7% din PIB, ceea ce arată pe de o parte angajamentul nostru ferm pentru consolidare fiscală, în acelaşi tmp este un deficit bugetar care în contextul economic actual nu pune o frână economiei”, a declarat premierul după şedinţa de Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *