Skip to content
Media

VIDEO. Premiul special Pulitzer pentru tânăra care a filmat uciderea lui George Floyd

Twitter

Publicaţia The Minneapolis Star Tribune a fost recompensată vineri cu premiu Pulitzer, cele mai prestigioase distincţii din jurnalismul american, la categoria ”breaking news”, pentru articolele despre uciderea afro-americanului George Floyd de către poliţie, iar The Boston Globe, în categoria ”jurnalism de investigaţie”.

În plus, Darnella Frazier, o tânără de 18 ani care a filmat arestarea și moartea lui George Floyd la Minneapolis la sfârșitul lunii mai 2020, a primit vineri un Premiu Pulitzer special, cele mai prestigioase premii de jurnalism din Statele Unite, potrivit AFP.

 

Juriul Pulitzer a adus un omagiu celei care ieșise în acea zi pentru un curs și s-a trezit în fața acelei scenei, pentru că „a înregistrat cu curaj uciderea lui George Floyd, un videoclip care a generat proteste împotriva brutalității poliției din întreaga lume”.

Anunţarea câştigătorilor de anul acesta, programată iniţial pentru 19 aprilie, a fost amânată cu aproape două luni pentru a permite celor 18 membri ai comitetului să se întâlnească şi să dezbată propunerile în persoană şi nu de la distanţă.

O situaţia similară a avut loc şi anul trecut, când anunţul a fost făcut cu două săptămâni mai târziu întrucât o parte dintre jurnaliştii care făceau parte din juriu au fost ocupaţi cu reflectarea pandemiei de COVID-19 şi au avut nevoie de timp suplimentar pentru evaluarea concurenţilor.

Premiile Pulitzer, cele mai prestigioase distincţii din jurnalismul american, au fost create de ziaristul american de origine maghiara Joseph Pulitzer şi se acordă începând cu anul 1917. Câştigătorul fiecărei categorii primeşte 15.000 de dolari, cu excepţia laureatului pentru Public Service, care primeşte o medalie de aur.

Pulitzer se acordă în 21 de categorii, dintre care 14 sunt dedicate jurnalismului, iar şapte recompensează realizări deosebite în domeniul artelor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *