VIDEO Preoții trimiși în „pelerinaje” la Moscova pentru instructaj, surprinși pe Aeroportul din Chișinău

foto: deschide.md

Mai mulți preoți care ar urma să zboare astăzi în „pelerinaje” obscure la Moscova au ajuns la Aeroportul din Chișinău. Printre cei observați la această oră se numără preotul din Temeleuți Veaceslav Parasi, preotul din orașul Florești Andrei Șestovschi și preotul din Vertiujeni Valeriu Bumbac.

Unii dintre ei au refuzat categoric să facă declarații pentru presă, pe când preotul Veaceslav Parasi a declarat jurnaliștilor că „și-a achitat singur călătoria” și nu are programată nicio întrevedere cu Ilan Șor.

Un alt preot a recunoscut că el și alte fețe bisericești sunt transportați organizat în Rusia, unde, potrivit lui, se vor duce la mai multe mănăstiri și se vor ruga ”pentru țară și popor”. El a declarat că nu știe cine le achită călătoria și a negat că ar urma să primească un card ”MIR”.

De menționat că un grup de peste 20 de preoți zboară astăzi la Moscova, unde vor fi serviți cu mâncăruri și băuturi scumpe și „luați în seamă” de reprezentanți de rang înalt ai Patriarhiei ruse, iar la întoarcere aceștia vor primi carduri „MIR”, eliberate de Promsviazbank, pe care li se promite că vor primi salarii și ajutoare pentru biserică.

Citeste mai mult aici

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: