VIDEO Președintele CCIR, despre politica românească: Nu putem să sacrificăm o țară pentru un trend pe TikTok

Mihai Daraban, invitat Puterea Știrilor 10.12

Prezent în studioul Puterea Știrilor, Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, a comentat anularea alegerilor prezidențiale de pe opt decembrie. La întrebarea dacă este posibil ca rețelele sociale să fie decisive în alegerea președintelui unei țări, Daraban recunoaște că acest lucru este mai mult decât îngrijorător.

„M-am speriat nu de apariția unei năluci, ci de faptul că oamenii nu se informează. Adică am văzut și la copiii mei, acesta este trendul, dar nu putem să sacrificăm o țară pentru un trend pe Tiktok. Și eu sunt împotriva clasei politice, dar aș pune în legea partidelor politice o fișă a postului. Ce înseamnă să fii ministeriabil, ce studii ai, ce ai făcut în viața ta în domeniul ăla de activitate pe care vrei să-l ocupi ca ministru? Nu vii așa, că ești politician… Dar nu aș desființa partidele. Uitați-vă, și americanii, merg pe două partide, republicani și democrați, acolo se primenesc oamenii. Noi aici cred că trebuie să umblăm la legea partidelor, să nu mai fie lăsați așa cum cred ei… ”, a afirmat președintele CCIR.

Acesta a amintit faptul că, în urmă cu câțiva ani, politicienilor care urmau să preia o funcție în ministere le erau verificate studiile, doctoratul. În prezent, au coborât standardele, astfel încât cerința este de a avea bacalaureatul.

„Probabil, peste patru ani, o să verificăm dacă politicianul a luat examenul de capacitate. Cred că se poate face o schimbare a clasei politice, a legii partidelor politice, să fie o fișă a postului foarte clară cu cine se poate califica pentru anumite poziții în statul român”, a explicat Mihai Daraban.

Legat de faptul că mulți români din diaspora au votat pentru partidele extremiste, invitatul spune că este de înțeles revolta oamenilor împotriva partidelor politice, dar nu putem accepta să scoatem țara de pe traseul ei. De altfel, acesta a dat drept exemplu faptul că o delegație din Coreea de Sud care susține un proiect important de mutare a sferei de producție la noi în țară a sistat deocamdată discuțiile, după evenimentele din ultimele săptămâni.

„Știți bine, toate băncile au departament de risc management. (…)  Lucrurile sau au devenit în lume foarte dure din acest punct de vedere și pe măsura creșterii acestei durități, sensibilitatea oamenilor de business și a finanțatorilor lor, că poate omul de business poate fi și puțin aventurier, dar lucrează cu banii. Iar banca e prudentă”, a subliniat președintele Camerei de Comerț și Industrie a României.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: