VIDEO Președintele CCIR, Mihai Daraban: Administrația publică din România este prea stufoasă

Foto PS News

În cadrul emisiunii Puterea Știrilor, Mihai Daraban, președintele CCIR, a ridicat problema disproporției între numărul de angajați din sectorul bugetar și cel privat. Daraban a comparat situația din România cu cea din Polonia, o țară cu 38 de milioane de locuitori, care are doar 900.000 de bugetari, subliniind că, în România, administrația publică este mult prea extinsă și consumă resurse semnificative.

„Am văzut că sunt cam 1.670.000 de salariați în domeniul de stat, iar cei salariații  la societățile comerciale care au depus bilanțul sunt 4.018.409 ca să  fiu mai exact. O treime din salariați sunt în domeniu bugetar. Polonia, la 38 de milioane de de locuitori avem 900.000 de bugetari.

Noi în sistemul bugetar avem nevoie de cadre medicale, avem nevoie de polițiști, avem nevoie de profesori. Marea problemă este administrația publică. Administrația publică înghite foarte mult personal. Administrația publică este foarte stufoasă pentru că este și foarte divizată. V-am dat de multe ori exemplu Bucureștiului care spune în recensământul din 2021 că sunt 1.716.000 de locuitori. Într-adevăr, sunt oameni care locuiesc în zonele limitrofe și muncesc în București. Nu mai vorbim de delegați din țară care vin pe timp de zi în București”, a declarat Mihai Daraban.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: