Skip to content
Externe

VIDEO Președintele Ucrainei cere mobilizarea populației: Fiecare ucrainean decide viitorul țării sale! Rusia ne-a atacat într-un mod laș

captură foto

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut joi mobilizarea întregii țări, în contextul atacului militar al Rusiei. El a mulțumit comunității internaționale pentru sprijinul arătat Ucrainei, a cerut voluntarilor să se alăture armatei și a anunțat că Ucraina a rupt relațiile diplomatice cu Rusia.

Pe de altă parte, el a făcut apel la activiștii ruși să iasă în stradă și să protesteze față de războiul declanșat de Vladimir Putin.

„Armata noastră trebuie susţinută de către public. Avem o armată foarte puternică şi oamenii noştri sunt la fel de curajoşi (…) Militarii ţin piept atacurilor în Donbas, în sud, în est, în nord. Atacul a provocat pierderi dure şi vor fi şi mai dure. Ucraina este atacată din nord, din sud, solidaritatea naţională este principalul nostru scop, dar cred că nu este singurul”, a declarat, joi, Volodimir Zelenski, într-o declaraţie de presă.

„Avem arme, arme defensive, capabile să ne apere suveranitatea. Fiecare cetăţean al Ucrainei va decide viitorul poporului nostru, oricine cu experienţă militară care se poate alătura apărării trebuie să se prezinte la unităţile de recrutare, inclusiv veteranilor le cerem acest lucru”, a mai afirmat preşedintele.

Acesta a afirmat că există victime printre militari.

„Avem răniţi printre militari, avem nevoie de sânge, vă rugăm frumos să veniţi să donaţi. În acest condiţii dificile, toate companiile, toate afacerile, toţi oameni de afaceri sunt în măsură să ne decidă viitorul aşa încât vă rugăm frumos să lucraţi pentru binele societăţii, pentru binele fiecăruia dintre noi (…) Banca Naţională are toate resurse pentru a asigura resursele statului pentru a asigura apărarea Ucrainei. Sunt recunoscător politicienilor care susţinut Ucraina şi care stau în apărarea independenţei noastre. Acum suntem cetăţenii unei singure ţări şi am început să ne apărăm libertatea”, a mai transmis preşedintele ucrainean.

Potrivit acestuia, Consiliul de Securitate a decis să înlăture orice sancţiune asupra persoanelor care nu aveau voie să deţină arme.

„Această dimineaţă a intrat în istorie, dar este o istorie diferită pentru noi şi pentru Rusia. Am închis relaţiile diplomatice cu Rusia. Ucraina se apără şi nu va ceda libertatea”, a mai adăugat Zelenski.

Ministerul ucrainean al Apărării a declarat joi că forțele sale contracarează ofensiva rusă „cu demnitate” și provoacă pierderi trupelor Moscovei, potrivit CNN.

„Forțele Naționale de Apărare, care folosesc dreptul la autoapărare conform articolului 51 din Carta Națiunilor Unite, contracarează cu demnitate încercările inamicului de a trece frontiera de stat”, a spus Ministerul într-un comunicat distribuit pe Whatsapp. „Situația este sub control. Trupele ruse suferă pierderi.”

Ministerul a mai spus că „nu au existat pierderi în rândul apărătorilor Ucrainei”.

Potrivit CNN, informațiile nu a putut fi verificate în mod independent pentru niciuna dintre afirmații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *