Skip to content
Internațional

VIDEO Preşedintele Volodimir Zelenski promite să rămână la Kiev. El avertizează că războiul nu se va limita la Ucraina

Twitter

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat ţările occidentale că războiul declanşat de ruşi nu se va limita la Ucraina şi că atacarea libertăţilor va afecta restul lumii, relatează cnn.com.

Într-un interviu la postul ABC, Zelenski a subliniat necesitatea asigurării spaţiului aerian al Ucrainei.

“Nu îi putem permite Rusiei să fie activă acolo, pentru că ne bombardează, trimite rachete, elicoptere, avioane de război… Noi nu ne controlăm spaţiul aerian”, a afirmat preşedintele ucrainean.

El a precizat că este de părere că preşedintele american Joe Biden “poate face mai multe” pentru a opri războiul. “Sunt sigur că poate şi mi-ar plăcea să cred asta. Este capabil”.

Zelenski a declarat că rachetele ruşilor lovesc structuri civile, inclusiv universităţi şi spitale de copii, informează news.ro.

El a avertizat că războiul va afecta şi restul lumii. “Toată lumea se gândeşte că suntem departe de America sau Canada. Nu, suntem în această zonă a libertăţii. Şi când limitele drepturilor şi libertăţilor sunt încălcate, atunci trebuie să ne protejaţi. Pentru că noi vom fi primii. Apoi va veni rândul vostru. Pentru că, cu cât această fiară va mânca mai mult, vrea cu atât mai mult”.

Volodimir Zelenski a promis că va rămâne în capitala Ucrainei, Kiev, în pofida luptelor care continuă.

„Stau la Kiev”, a spus el într-un mesaj video, adăugând că nu se va ascunde şi că nu se teme de nimeni.

„Astăzi este a douăsprezecea noapte a luptei noastre, a apărării noastre. Suntem cu toţii prezenţi, toată lumea lucrează. Fiecare la locul său. Sunt la Kiev, echipa mea este cu mine”, a adăugat preşedintele Zelenski.


Potrivit administraţiei prezidenţiale, Volodimir Zelenski a rechemat soldaţii ucraineni care servesc în misiuni străine.

Militari „foarte profesionişti” ar fi necesari în lupta împotriva „agresiunii ruse”, se arată în comunicat.

Potrivit presei locale, militari ucraineni sunt implicaţi în operaţiuni în Kosovo, Congo şi Coasta de Fildeş.

Preşedintele Zelenski a mai spus că discuţiile cu Rusia vor continua.”Suntem realişti. De aceea vom discuta.Vom insista asupra negocierilor până când vom găsi o modalitate de a spune oamenilor noştri: Aşa ajungem la pace”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *