Skip to content
București Știri locale

VIDEO Primăria Capitalei și-a prezentat bugetul pe 2021. Nicușor Dan: Reducem substanțial banii pentru festivaluri, târguri și statui

Inquam Photos/George Calin
" "

Primarul Municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, a declarat, luni, că în bugetul pentru anul 2021 nu sunt prevăzute achiziţii de noi autovehicule, statui sau campanii publicitare. El a precizat de asemenea că au fost reduse „substanţial” sumele pentru festivaluri.

Reducem substanţial banii pe festivaluri, târguri, decoraţiuni şi alte asemenea. Bugetul pentru asemenea evenimente a fost în 2019 de peste 200 de milioane de lei. Bugetul pe care îl propunem pentru 2021 este de câteva milioane de lei pentru evenimente culturale de notorietate, ajunse unele la zece ediţii. Renunţăm la achiziţii de autovehicule – nu este o prioritate. Nu alocăm bani pentru noi statui. Nu alocăm bani pentru campanii publicitare„, a precizat primarul general, în cadrul unei conferinţe susţinute la sediul PMB.

" "
" "

Nicuşor Dan a precizat că Primăria Capitalei avea datorii de trei miliarde de lei şi o mare parte din ultimele patru luni le-a folosit pentru a gestiona această situaţie financiară.

Este un buget prin care vrem să ieşim din minciună, din delirul grandoman al fostei administraţii, un buget prin care vrem să facem lucruri concrete, fundamentale. Un buget prin care vrem să stopăm risipa şi să deschidem calea construcţiei, pentru că Bucureştiul are nevoie de construcţie„, a completat Nicuşor Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *