VIDEO Primarul Sectorului 1, George Tuță: „Proiectul-Școala Greenfield trebuie să continue”

Foto george Tuta la PS News

Primarul Sectorului 1, George Tuță, invitat în studioul Puterea Știrilor, emisiune moderată de Marinela Angheluș, a fost întrebat dacă fostul primar, Clotilde Armand, l-a contactat pentru a îl felicita. George Tuță a subliniat că cel mai important lucru este preluarea proiectelor importante pentru comunitatea din sector și continuarea lor.

„Nu aștept astfel de gesturi de la doamna Clotilde. Nu aștept un astfel de apel. Important este ca ceea ce se întâmplă astăzi, în sector, să înceapă să intre într-o logică normală, de funcționare. Asta este preocuparea mea. Din aceste motive am solicitat o comisie de tranziție prin care să facem mai ușoară predarea-primire și preluarea proiectelor importante pentru comunitate.

Căci sunt două astfel de proiecte, neinitiate de doamna Armand. De exemplu școala de la Greenfield. Proiectul de acolo trebuie să continue. Ar trebui să urgentăm lucrările din acea zonă, pentru că presiunea pe traficul bucureștean este dată și de faptul că bucureștenii care au ales să se mute în anumite cartiere nu au niciun fel de serviciu public asigurat: nici de transport, nici unul la nivel european. Nu au nici de școli publice la care să își ducă copiii.

Preocuparea mea este ca aceste proiecte să nu aibă nici un nicio secundă de întârziere, asta pe de o parte, iar pe de altă parte, vreau ca banii publici pe care îi are acum, ca ordonator principal de credite, doamna Armand, să fie utilizați responsabil. Noi, în Consiliul Local am votat bugetele pentru școli și spitale.

Primarul Sectorului 1 a explicat că a cerut o inspecție fiscal- economică pentru ca, în această perioadă, să se evite cheltuieli care nu au cadrul legal.

A venit, doamna Armand, de fiecare dată, cu rectificări bugetare, să mute în alte zone, cu care noi n-am fost de acord. Am mai solicitat (pentru că aveam mai multe sugestii din partea oamenilor care lucrau în primărie sau lucrau cu primăria că nu se întâmplă lucrurile, prin liderii celor două grupuri parlamentare care asigură majoritatea în Consiliul Local, PNL și PSD), Ministerului de Finanțe, să trimită inspecția fiscal- economică din cadrul ministerului, pentru a putea avea și aici un control, astfel ca în această perioadă să nu se realizeze niște cheltuieli care nu au cadrul legal”, a spus, George Tuță.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: