VIDEO Primele imagini cu Cherecheș. Cum a reușit să fugă din țară

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Imaginile cu mașina în care se afla Cătălin Cherecheș, în momentul în care a trecut prin Vama Petea au fost date publicității. Primarul din Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare, a plecat din țară vineri dimineață, cu puțin timp înainte ca judecătorii să-l condamne la 5 ani de închisoare.

Imaginile au fost filmate de camerele de supraveghere de la frontieră vineri, 24 noiembrie, la ora 7.42.  Șapte minute mai târziu, la  ora 7.49, Cherecheș a părăsit România.

Cătălin Cherecheș a trecut granița la ora 7.49, vineri dimineață, pe scaunul din dreapta față al unui taximetru, potrivit inspectorului general al Poliției de Frontieră, Victor Ștefan Ivașcu, care a susținut sâmbătă o conferință de presă în care a dat detalii despre cum a reușit edilul să fugă din țară.

Taximetrul folosit este din Satu Mare, iar șoferul a declarat polițiștilor că nu a avut nicio implicare în planul edilului și că doar a condus mașina. Nu este clar dacă taximetristul l-a recunoscut sau nu pe Cătălin Cherecheș sau dacă primarul i-a spus cine este.

Un alt șofer, care l-a dus pe Cherecheș la Satu Mare, de unde edilul a luat taxiul, a declarat că totul a fost spontan. Bărbatul a povestit de unde l-a luat pe primar și cu ce mașină a plecat către graniță edilul.

„Eu nu l-am dus cu taxiul, l-am dus cu altă mașină. Nu a fost programat absolut nimic, ca să merg încolo. A fost totul spontan. S-a întâmplat exact… Eu nu am știut ce se întâmplă și așa mai departe.

Eu nu am știut unde merge omul sau că vrea să plece sau ce vrea să facă. Eu nu vreau să dau declarații pentru că o să fie o sută de mii de minciuni și nu vreau ca lumea să mă arate pe mine cu degetul pe stradă.

Vreau să fiu neutru în toată faza asta. Am dat declarații la Poliție, tot ce am avut de dat, și asta este! Nu l-am luat de acasă. L-am luat din altă parte. Am explicat la Poliție exact traseul și tot ce s-a întâmplat”, a declarat bărbatul la Antena 3.

„Nu m-a sunat, ne-am întâlnit personal. Eram la Primărie. A mers acasă și pe mine m-a trimis într-o parte de unde știam că trebuie să iau pe altcineva. Și a apărut el în fugă și a zis du-te!

L-am lăsat la stația de taxiuri“.

Surse Digi24: Cătălin Cherecheș ar fi în Italia, cu mama și soția lui

Primarul din Baia – Mare, Cătălin Cherecheș, s-ar afla în Italia, potrivit unor surse Digi24. Deocamdată, mandatul european de arestare nu a fost pus în aplicare.

Cătălin Cherecheș îngroașă acum rândul fugarilor celebri din Italia. S-ar afla pe o insulă, împreună cu mama și soția sa, spun surse Digi24. A reușit să scape cu doar o oră și jumătate înaintea pronunțării sentinței definitive în procesul său. Era pasager într-un taxi și s-a dat drept vărul său. Polițiștii italieni trebuie să meargă să îl găsească și să îl aresteze, conform mandatului european de arestare.

Sunt foarte mulți condamnați celebri care au fugit în Italia și fie au rămas acolo, fie au fost extrădați. Cătălin Cherecheș este dat în urmărire internațională după ce a fugit din țară. El a ieșit din România cu un taxi, pe la Vama Petea. Una dintre camerele de supraveghere montate în vama Petea a surprins mașina cu care edilul din Baia Mare a plecat din România la ora 7:42. Foarte speriat și panicat. Așa a fost descris Cătălin Cherecheș de către taximetristul care l-a ajutat să fugă din Baia Mare. Primarul a urcat în grabă în mașină, având doar o borsetă.

A scris pe parbriz Satu Mare și i-a făcut semn să plece. Șoferul cu care a plecat din Baia Mare, care îl cunoaște pe primar de 4-5 ani, a mai spus că edilul era foarte speriat și panicat.  Fuga lui a declanșat un cutremur în Poliție. Șase șefi din Poliția de Frontieră, Poliția Română și DIPI (serviciul secret al MAI) pleacă din funcții după scandalurile privind corupția din vămi și fuga primarului condamnat Cătălin Cherecheș.

De asemenea, MAI a decis trei controale: la Poliția de Frontieră, la IPJ Maramureș și la o direcție din IGPR care se ocupă de supravegherea celor sub control judiciar și punerea în aplicare a deciziilor de condamnare.  Polițiștii nu l-au găsit acasă pe primarul din Baia Mare, vineri dimineață, după ce condamnarea la 5 ani de închisoare a rămas definitivă. El a fost dat în urmărire națională și ulterior s-a emis și un mandat european de arestare pe numele său.

Este de menționat că primarul din Baia Mare se afla sub măsura controlului judiciar, măsură stabilită de judecători, astfel că el nu avea voie să părăsească țara fără încuviințarea instanței. Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel Cluj la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

 

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: