VIDEO Primul lucru pe care George Tuță a anunțat că îl face din poziția de primar al Sectorului 1

Inquam Photos / Octav Ganea

Prezent pe 24 aprilie în studioul Puterea Știrilor, George Tuță, candidat la acea vreme la Primăria Sectorului 1, spunea că primul lucru pe care îl va face din poziția de edil al Sectorului va fi numirea lui Andrei Chiliman pe poziția de consilier onorific al primarului Sectorului 1

„Primul lucru pe care îl voi semna va fi dispoziția prin care Andrei Chiliman să fie numit consilierul onorific al primarului Sectorului 1.

Este un om care a construit foarte multe lucruri în Sectorul 1, are o experiență uriașă și mă bazez pe sfaturile lui, pe experiența pe care o are pentru a demara toate proiectele amintite”, a afirmat George Tuță la acea vreme.

Contactat astăzi de PS News, după ce a învins-o pe Clotilde Armand în cursa pentru Primăria Sectorului 1, George Tuță a declarat: „Mă voi ține de cuvânt, așa cum am promis. Îl voi numi consilier onorific pe Andrei Chiliman”.

S-a tranșat scandalul de la Sectorul 1: George Tuță e noul primar

Numărătoarea și centralizarea voturilor de la Sectorul 1 s-a încheiat. După trei zile de scandal, blocaj și tensiuni uriașe, George Tuță, candidatul PSD-PNL a câștigat primăria cu doar aproximativ 500 de voturi în fața actualului edil, Clotilde Armand, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral. La sectorul 2, unde au fost probleme similare, încă întârzie rezultatele finale ale votului de duminică.

Potrivit datelor centralizate de BEC, Tuță a obținut 36,61% din voturi, iar Clotilde Armand, 35,92% din voturi. Pe de altă parte, Tuță a spus în repetate rânduri că numărătoarea s-a făcut corect.

„Fiecare dintre noi poate să facă această aritmetică simplă, să adune voturile, să îşi dea seama că sunt corecte. Noi am făcut acest calcul, nu am ţinut cont de pozele pe care le pune doamna Armand ci, din contră, am luat datele de pe platforma oficială a AEP, unde în cea mai mare parte au fost corecte, inclusiv la procesele verbale. Noi am făcut calculele pe datele corecte”, a spus el.

Pe de altă parte, la Sectorul 2 numărătoarea nu s-a încheiat. Mai sunt de numărat 3 secții de vot și se preconizează ca astăzi, în jurul prânzului, să fie încheiată situația.

Andrei Chiliman s-a întors în PNL, după 11 ani

Fostul primar liberal al Sectorului 1, Andrei Chiliman, care a avut două mandate la Primăria Sectorului 1, a revenit în urmă cu o lună de zile în PNL.

Andrei Chiliman a fost exclus din PNL în 2013, după ce a fost acuzat de Crin Antonescu, liderul de atunci al partidului, de neimplicare în  referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.

După excludere, Chiliman a înființat Inițiativa România Liberală, acesta a fuzionat prin absorbție cu PDL, astfel că fostul edil al Sectorului 1 a devenit prim-vicepreședinte PDL în 2014.

Fuziunea PNL-PDL l-a readus pe Chiliman la liberali, însă în 2015 acesta s-au autosuspendat din toate funcțiile politice, inclusiv din funcția de primar al Sectorului 1, după ce a fost plasat sub control judiciar într-o anchetă penală. Dosarul a fost clasat la finalul lui 2020.

Membru PNL din 28 decembrie 1989, Chiliman a fost primar al Sectorului 1 din 2004 până în 2015, anterior fiind deputat de București în perioada 1996 – 2004.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: