Skip to content
Externe

VIDEO Primul zbor controlat pe o altă planetă. Ingenuity, mini-elicopterul NASA, a finalizat primul zbor pe Marte

Captura video

NASA a finalizat primul zbor controlat pe altă planetă luni, când a confirmat că Ingenuity a decolat cu succes de pe Marte. Mai degrabă asemănător unei drone, mini-elicopterul agenției spațiale americane a sosit pe planeta roșie alături de Roverul Perseverance, în 18 februarie, și ar putea livra cunoștințe esențiale despre condițiile de zbor dintr-o altă lume.

Ingenuity, mini-elicopterul NASA, a finalizat primul zbor controlat pe planeta Marte, o premieră în istoria omenirii

Pentru primul zbor fusese stabilită o altă dată, însă momentul a fost amânat din cauza unor probleme tehnice, potrivit Euronews.

A fost o muncă plină de provocări pentru echipa care s-a aflat în spatele primului zbor mecanic efectuat pe o altă planetă. În primul rând era vorba despre ridicarea elicopterului de la sol într-un mediu marțian. Pe planeta roșie, presiunea atmosferică este una foarte mică, la un nivel de circa 1% din cea de pe Pământ.

Prima și cea mai importantă provocare este să faci un vehicul care este suficient de ușor pentru a fi ridicat, iar a doua este să generezi ridicarea, rotorul, sistemul rotor trebuie să se învârtă foarte repede”, a explicat MiMi Aung, project manager al Ingenuity Mars Helicopter, la Laboratorul de Propulsie cu Jet al NASA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *