VIDEO Programul Anghel Saligny. Veștea: Din 4600 de proiecte cu ordin emis, 3300 de contracte sunt semnate

Veștea - media.pnl.ro
Sursa foto: media.pnl.ro

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, invitat în emisiunea Puterea Știrilor, a făcut un tablou general al Programului Național Anghel Saligny. Acesta include investiții în infrastructura locală, respectiv realizarea de drumuri județene și locale, apă și canalizare, stații de epurare a apei, extinderea rețelei de distribuție a gazelor naturale.

„Din cele 4600 de proiecte pentru care s-a emis ordin începând cu anul 2022, putem spune că avem deja 3300 de contracte semnate. Săptămâna aceasta, semnăm între 40 și 60 de contracte cu unitățile administrativ-teritoriale. Pe măsură ce acestea au încărcat documentele în platformă, ele ajung la maturitate, fiind semnate deja. Apoi începe etapa de implementare. (…) De asemenea, avem și proiecte pe care le derulăm pe gaz metan, proiecte pentru care s-au emis ordinele mai târziu, dar în prezent unitățile administrativ-teritoriale îndeplinesc criteriile stabilite și aplică pentru a putea încheia contractele”, a arătat ministrul Dezvoltării.

Acesta a adăugat că în acest moment este importantă gestionarea acestor programe, întrucât sunt implicate sume foarte mari de bani.

„Cred că este important să reușim să implementăm cât mai repede Programul Național de Redresare și Reziliență, să putem îndeplini toate jaloanele aferente acestui program și mai mult decât atât, să putem să parcurgem toate etapele și pe programele naționale, unde sunt de asemenea sume extrem de importante și care provin din bugetul național. Eu cred că astăzi sunt foarte multe proiecte în derulare și cred că autoritățile locale au ce face, fiindcă pe o analiză făcută cel puțin pe programul Anghel Saligny, dintre cele 3280 de UAT-uri,  undeva la 3100 au aplicat și deja au proiecte”, a completat Adrian Veștea.

În ceea ce privește o statistică privind cât anume din investițiile locale se întoarce la bugetul statului, ministrul Dezvoltării a afirmat că, dacă ne raportăm la TVA, la toate celelalte impozite care sunt plătite în zona salarială, impozit pe profit, dintr-un leu investit, aproape 0,40 de lei se întorc din nou în economie. În felul acesta, putem spune că avem șansa să derulăm programe și proiecte și din bugetul național și să creăm o economie sustenabilă, a explicat Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: