Skip to content
Politică

VIDEO PSD avansează ipoteza unui Guvern minoritar după alegerile de duminică. Ce scor vor să obțină social-democrații

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Miercuri, într-o conferință de presă la sediul central al PSD, Mihai Tudose a declarat că social-democrații vor să obțină la alegerile parlamentare de duminică un scor de peste 35%. Vicepreședintele PSD a afirmat și că ar dori să-și asume un Guvern minoritar cu susținere parlamentară.

„Bâjbâiala și bâlbâiala Guvernului cu piețele. După ce ca le-au închis nejustificat, azi premierul a zis ca se gândește sa le deschidă zilele următoare, evident înainte de alegeri, au văzut ultimele sondaje si încearcă să dreagă ce se poate (…) În sondajele reale, PSD conduce. Duminică românii aleg între moartea în chinuri (cu PNL) și o viață mai bună (cu PSD). Cel mai mare pericol azi în Romania e PNL-ul, nu COVID-ul. Vrem un scor de peste 35%, poate ne apropiem de 40% după redistribuire. Poate fi un Guvern minoritar cu susținere parlamentară”, a declarat Mihai Tudose.

" "
" "

 

Chestionat dacă el ar putea fi propus premier de către PSD, Tudose a răspuns: „Eu nu-mi doresc. Daca va fi nevoie, poate. Dar, slava Domnului, avem de unde alege”. Vicepreședintele PSD a indicat că Sorin Grindeanu și Marcel Ciolacu sunt variante de premier.

PNL înregistrează o scădere semnificativă în preferințele românilor, ajungând la scorul 28,5%, potrivit sondajului IMAS realizat la comanda Europa FM pentru luna noiembrie. Scăderea PNL este de peste patru procente față de luna precedentă, partidul fiind cotat cu 32,6% din voturi în octombrie și cu 34,7 % în septembrie. PSD se situează 23,6%, în creștere față de luna anterioară . În octombrie, Barometrul Europa FM arăta că Partidul Social Democrat era creditat cu 21,7% din opțiunile de vot.

USR Plus este cotat acum la 18%, în scădere, în condițiile în care înregistra în octombrie un scor de 20,4% .

DETALII AICI: Un nou sondaj dă peste cap calculele pentru parlamentare: câte procente a pierdut PNL în noiembrie și ce partide riscă să nu intre în Parlament

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *