VIDEO PSD, pregătiri pentru Congres: Peste 2.500 de delegați și noi funcții de conducere

Sursa foto: PSD Partidul Social Democrat

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a oferit detalii despre Congresul partidului care va avea loc în acest weekend, menționând că sunt așteptați între 2.500 și 3.000 de delegați. În cadrul Congresului, președintele PSD, Marcel Ciolacu, va prezenta o moțiune și o nouă echipă de conducere, care va include și funcții noi.

„Cred că o să fie în jur de 2500 – 3000 de persoane. Buzăul are vreo 90 de delegați. Am ales această metodă de vot cu codul QR și cu telefonul, pentru că la celelalte congrese s-a stat ore la vot, după care ore l-a numărat și n-a mai rămas timp pentru dezbateri și discuții între colegi.

S-a votat pentru modificarea componenței conducerii, cu o creștere cu patru a numărului de vicepreședinți pe domenii de activitate, dar fiind vorba de echipa domnule Ciolacu, nu vreau să intru eu în detaliu. O să comunice dumnealui. Sunt oameni competenți, sunt oameni de partid, sunt oameni care au crescut, cei mai mulți dintre ei alături de noi. Deci este în linia pe care a dat-o Marcel Ciolacu atunci când a preluat funcția de președinte, a și deschis partidul pentru oameni noi și a promovat tineri și a creat premisele competenței, astfel încât, iată, de când e dânsul președinte, am câștigat toate alegerile la care am participat”, a declarat Romașcanu.

De asemenea, se va vota un nou președinte al Consiliului Național, funcție pentru care Vasile Dâncu și-a depus candidatura.

„Da, domnul Vasile Dîncu este la Bruxelles acum și după cum a declarat domnul Tudose personal în presă și de asta îmi permit să zic și eu, dânsul și-a depus candidatura pentru funcția de președinte a Consiliului Național și bănuiesc că o să-l și alegem, pentru că e un bun manager, este un bun coleg, este un bun om de partid, fost prim-ministru, deci sigur va duce cu bine această funcție”, spune Lucian Romașcanu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: