Skip to content
Republica Moldova

VIDEO R.Moldova. Mesajul Maiei Sandu la 30 ani de independență: Vom construi o Moldovă prosperă și liberă

Facebook

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj dedicat împlinirii celor 30 de ani de la proclamarea Independenței.

„La 27 august 1991 oamenii și-au anunțat în fața întregii lumi intenția de a construi propria țară. Declarația de independență proclamă solemn că R. Moldova este un stat suveran, independent și democratic, liber să-și hotărască prezentul și viitorul fără niciun amestec din afară, în conformitate cu idealurile și năzuințele sfinte ale poporului, în spațiul istoric și etnic al devenirii sale naționale. 

În anii ce-au urmat am văzut cât de grea poate fi povara libertății. Am plătit prețul plin, fără reducere pentru ea. Am plătit cu greșelile noastre, cu sărăcie și cu șanse ratate. Mulți concetățeni au luat drumul străinătății în căutarea unei vieți mai bune. În acest timp am învățat că noi trebuie să facem ordine în casa noastră, oamenii au aflat valoarea votului lor. N-a fost nici simplu nici ușor. Dar astăzi știm că soarta noastră, bunăstarea și viitorul nostru sunt în mâinile noastre. Lăsăm trecutul în urmă, ridicăm capul și mergem înainte cu încredere. Știm ce avem de făcut! Ne iubim țara. Vrem să trăim bine pe acest pământ roditor – noi, urmașii noștri și urmașii urmașilor noștri. Vrem ca satele și orașele noastre să fie, din nou, pline de oameni. 

Legământul nostru de azi e că vom construi o Moldovă prosperă și liberă, o casă primitoate pentru cetățenii și oaspeții ei. O vom construi împreună – femei și bărbați, tineri și bătrâni, de la Naslavcea până la Giurgiulești, de la Ungeni până la Camenca, din Soroca până-n Vulcănești. E datoria noastră față de înaintașii luptei pentru independență și e făgăduința pe care o facem copiilor de astăzi. Lumea de astăzi se schimbă rapid, viitorul nu este promis, dar nici cert. Dar eu știu, în inima mea, că vom izbuti. Țara noastră are oameni luminoși, muncitori și buni și doar cu ei are viitor. Să trăiți, dragi concetățeni! La mulți ani, Republica Moldova!”, spune președintele în mesajul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *