Skip to content
Republica Moldova

VIDEO R.Moldova, reacție tranșantă după ce Lukașenko a indicat că vor urma mișcări de trupe spre Transnistria

Ambasadorul belarus în R.Moldova, Anatoli Kalinin, a fost convocat miercuri, 2 martie, la Ministerul de Externe de la Chişinău pentru a da explicații în legătură cu o hartă tactică apărută în spațiul public, care indica și mişcări de trupe spre Transnistria.

În cursul discuţiei cu secretarul de stat Ruslan Bolbocean, ambasadorul Anatoli Kalinin a menţionat că este vorba despre o ”prezentare incorectă” de către responsabili ai Ministerului Apărării belarus a informaţiilor respective, potrivit unui comunicat al MAE moldovean, relatează site-ul Deschide.md.

În acest context, secretarul de stat moldovean a subliniat necesitatea unei intervenţii publice din partea Ambasadei Republicii Belarus, care să combată tranşant percepţiile eronate vehiculate în spaţiul public.

Aleksandr Lukaşenko le-a prezentat marţi generalilor săi o hartă care indica direcţii de atac asupra Ucrainei, împărţită în patru zone, aceasta arătând mişcări de trupe în direcţia Transnistriei. Imaginile video înregistrate la Consiliul de Securitate al Belarusului, care se întrunise marţi, au fost publicate pe canalul Telegram al preşedinţiei belaruse şi preluate de numeroase canale media internaţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *