Skip to content
Republica Moldova

VIDEO R.Moldova: România livrează un ajutor umanitar. Ministrul de Externe – vineri, la Chişinău

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, efectuează vineri o vizită la Chişinău, cu ocazia acordării de către România a unui ajutor umanitar cu titlu gratuit pentru Republica Moldova, constând în echipamente medicale şi de protecţie pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, acest nou ajutor se înscrie în linia acţiunii „constante” a României în beneficiul direct al cetăţenilor Republicii Moldova, în contextul pandemiei de COVID-19.

Ministrul Aurescu va avea întrevederi cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, şi cu prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, ministru al Afacerilor externe şi integrării europene, şi va participa la evenimentul public de livrare a sprijinului umanitar acordat de România.

Vizita reprezintă o ocazie de a reconfirma relaţia specială dintre cele două state, precum şi de a asigura cetăţenii Republicii Moldova că România rămâne un partener solid, care îşi menţine şi onorează în mod constant angajamentele asumate. Printre temele de discuţii aflate pe agenda întrevederilor se numără stadiul relaţiei bilaterale, proiectele strategice bilaterale de interconectare, precum şi continuarea parcursului european al Republicii Moldova şi a procesului de reforme„, precizează MAE.

Pe 12 februarie, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat Hotărârea privind acordarea de asistenţă internaţională cu titlu gratuit pentru Republica Moldova, suplimentarea stocurilor de urgenţă cu produse, materiale şi echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare şi modificarea listei ţărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. Conform acesteia, România va furniza Republicii Moldova, cu titlu gratuit, 1,5 milioane de măşti chirurgicale, 100.000 de măşti de protecţie de tip FFP3, 100.000 de combinezoane complete şi 100.000 de mănuşi de unică folosinţă, în valoare de 11.188.600 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *