VIDEO R. Ștefureac: Uniunea Europeană și România sprijină intens R. Moldova, oamenii văd rezultate concrete

Remus Ștefureac, invitat Puterea Știrilor 7.10

Potrivit ultimelor date, jumătate dintre oamenii de afaceri din Republica Moldova consideră că țara se îndreaptă într-o direcție bună din punct de vedere economic. Comparativ cu România, lucrurile arată mai bine în R. Moldova, spune Remus Ștefureac.

„Aceste diferențe sunt explicabile. Noi ne-am obișnuit cu siguranța și cu prosperitatea. Și atunci antreprenorii români judecă lucrurile în detaliu. Antreprenorii moldoveni, pe de altă parte, văd după vreo aproape 30 de ani de incertitudini, văd, de trei-patru ani o direcție clară asumată în primul rând cu foarte mult curaj de actuala conducere a țării. Și simt că această direcție europeană înseamnă conectarea la un spațiu de dezvoltare economică, la o legislație predictibilă care ajută afaceri, ajută crearea de noi locuri de muncă, exporturile, dezvoltarea economiei. Deci e firească o susținere masivă a acestei direcții, de către clasa antreprenorială, de oamenii de afaceri din Republica Moldova, a afirmat directorul Inscop Research, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.

La întrebarea de ce sunt moldovenii de peste Prut mai optimiști decât românii cu privire la situația și viitorul țării lor, acesta spune că simpla perspectivă a aderării la Uniunea Europeană alimentează un sentiment de încredere.

„Oamenii au văzut, cu bune, cu rele, dincolo de propaganda rusă, au văzut niște rezultate, văd o proiecție, văd o direcție, inclusiv dacă ne uităm la fluxurile migratorii din Republica Moldova. (…) De asemenea, Uniunea Europeană, în ultimii ani și România, care a fost în prim-planul  acțiunilor, au sprijinit intens financiar Republica Moldova, pe diverse proiecte, educaționale,  legate de energie, de securitate energetică, de infrastructură. Toate aceste conexiuni, care depășesc etapa podurilor de flori peste Prut sunt poduri mult mai concrete (…). Toate aceste lucruri dau, dau speranță și alimentează optimismul”, a subliniat directorul Inscop Research.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: