VIDEO Radu Magdin: Nicușor Dan este un Iohannis mai mic

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Invitat recent în platoul emisiunii Puterea Știrilor, analistul politic Radu Magdin a declarat că Nicușor Dan „este un Iohannis mai mic”.

„Nicușor Dan este un Iohannis mai mic, din punctul meu de vedere. Ce vreau să spun? Iohannis a avut toată țara! Președintele nostru are și calități dar are și un mare defect. Nu-i place interacțiunea cu media și, în general, cu cetățenii. Asta este o chestiune fundamentală pentru un om politic. Nicușor Dan e același profil, lui nu-i place interacțiunea cu media. Se vede că nu este confortabil în interacțiune cu cetățenii. Orice filmuleț este foarte controlat la el în social media”. a subliniat Magdin

Această atitudine, conform lui Magdin, are consecințe grave pentru democrație, deoarece dezbaterea și comunicarea sunt esențiale pentru o alegere bine informată a electoratului. Analistul spune că, în absența unor dezbateri publice, sprijinul pentru un lider politic poate fi afectat negativ, exemplificând cu situația din Consiliul General, unde PNL și-a exprimat nemulțumirea față de lipsa de colaborare a lui Nicușor Dan.

„Ceea ce încerc să spun este următorul lucru, el face cu siguranță o defavoare democrației și cred că noi cu toții trebuie să milităm pentru dezbatere, pentru că dacă nu avem dezbatere, nu avem o alegere 100% informată și de aici, din punctul meu de vedere, este legitim domnul Burduja să spună „nu faci dezbatere, s-ar putea să nu ai sprijin la Consiliul General”, pentru că, gândiți-vă din perspectiva PNL-ului, PSD-ul cel puțin a fost antagonist tot timpul cu Nicușor Dan. Ce a câștigat PNL-ul de pe urma lui Nicușor Dan? El nu i-a servit cu nimic și acuma le spune „dar aș dori să păstrez legătura cu voi”. a declarat analistul politic

Cu toate acestea, Nicușor Dan a reușit să-și consolideze poziția, avantajul său principal fiind faptul că s-a poziționat strategic din timp pentru următoarele alegeri. Magdin sugerează că, dacă alți candidați, precum Sebastian Burduja sau Gabriela Firea, ar fi intrat mai devreme în cursa electorală, competiția ar fi fost mult mai strânsă.

„Mai țineți minte discuțiile de acum vreo doi trei ani, în care domnul Ciucu, unul dintre cei mai activi primari ai PNL-ului în general și categoric un om care nu are emoții acuma la reînnoire mandat la Sectorul 6, da, de la PNL, era pe atunci cred că șeful PNL București spunea că Nicușor Dan nu răspunde la telefon. Eu sunt sigur că este real, adică Nicușor Dan după cum spuneam e un fel de Iohannis mai mic. Însă există pentru tabăra dumnealui o șansă mare de câștig, pentru simplul motiv că a reușit să se poziționeze din timp. Dacă domnul Burduja ar fi intrat din ianuarie sau doamna Firea ar fi intrat din ianuarie, alta poate că era situația, bătălia poate că era mult mai strânsă”. a declarat Radu Magdin.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: